Máj 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Straňovského dôvody na radosť v úvode sezóny


01.09.2013


Martin Straňovský (krídelník FC Barcelona) po víťazstve Štartu Nové Zámky na úvod extraligy: "Chalani ma veľmi potešili, že zvládli vstup do sezóny"


Slovenský hádzanár Martin Straňovský sa od piatka môže pýšiť klubovým titulom majstra sveta. Jeho španielsky zamestnávateľ FC Barcelona sa stal v Dauhe víťazom prestížneho turnaja IHF Super Globe 2013. "So vstupom do sezóny môžeme byť spokojní. Pôvodne sme na tomto podujatí ani nemali štartovať, dostali sme šancu až po rozpade Atlética Madrid. Aj katarské družstvá posilnené o zahraničných hráčov podávali veľmi dobré výkony, výborne bránili a navyše rozhodcovia pripustili dosť tvrdú hru, takže to vôbec nebolo jednoduché," povedal po návrate z Kataru na úvod rozhovoru pre agentúru SITA ľavý krídelník Barcelony.


Katalánci vo finále, ktoré bolo reprízou rozhodujúceho duelu o trofej v Lige majstrov 2012/2013, zdolali hádzanárov HSV Hamburg 27:25 (15:13). Dôvod na odplatu mali dvojnásobný. "Aj náš tréner nám hovoril, aby sme si spomenuli, čo sa udialo pred troma mesiacmi na turnaji Final Four v Kolíne nad Rýnom. Celý zápas sme vyhrávali, ale nedokázali sme sa odpútať na viac ako dva - tri góly. Ešte šťastie, že v závere Rutenka po tom, čo v prvom polčase zahodil niekoľko šancí, premenil dôležitú sedmičku a bolo rozhodnuté," vrátil sa k priebehu finálového zápasu k Straňovský, ktorý dostal príležitosť na palubovke najmä v základnej skupine. 


Trénerovi "Barcy" Xavimu Pascualovi pribudli v lete do tímu dve svetové hádzanárskej hviezdy - Francúz Nikola Karabatic a Kiril Lazarov z Macedónska. "Káder máme v porovnaní s vlaňajškom ešte kvalitnejší. Karabatic nám pomôže v obrane i útoku, Lazarov je posilou na post pravej spojky," poznamenal 27-ročný krídelník na adresu nových spoluhráčov. 


Okrem triumfu svojho tímu na Super Globe potešila Straňovského aj správa zo Slovenska, podľa ktorej HC Štart Nové Zámky vyhral v 1. kole extraligy nad MHáK Martin 29:24 (13:12). "Chalani ma veľmi potešili, že zvládli vstup do sezóny. Hovoril som aj s bratom Tomášom a rodičmi, vraj to vôbec nebolo jednoduché a nováčikovi odskočili až na konci. Každý jeden získaný bod je pre toto novovytvorené družstvo Štartu dôležitý a každé víťazstvo úspechom," dodal novozámocký odchovanec, ktorému nie je ľahostajný osud HC Štart a pred sezónou mu zabezpečil nové dresy. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL