Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Pilekovej debut na palubovke majstra okorenený gólom


03.09.2013


Hádzanárky nováčika I. bundesligy SG BBM Bietigheim polčas živili nádej na senzáciu na palubovke majstra Thüringer HC


Žreb úvodného kola nového ročníka I. bundesligy v hádzanej žien dal dokopy držiteľa "double" z uplynulej sezóny Thüringer HC a nováčika najvyššej nemeckej súťaže SG BBM Bietigheim. Zápas bol zároveň aj konfrontáciou klubov dvoch slovenských reprezentantiek. Na strane domáceho favorita nastúpila Lýdia Jakubisová a v drese hostí Simona Pileková, pre ktorú to bol zároveň debut medzi nemeckou elitou. A nebol úspešný, keďže Thüringer uštedril svojmu súperovi vysokú prehru (22:35).


Na oficiálnej stránke nováčika výstižne komentovali úvodné vystúpenie ako tvrdé pristátie v I. lige. "Nebol to pre nás najlepší vstup, ale čo sa dá robiť. Ako nováčik sme mohli len prekvapiť. Je síce pravda, že sme hneď na úvod dostali náročného súpera, ale podľa mňa sa aj s takýmto kvalitným protivníkom dá uhrať dobrý výsledok. Myslím si, že keby sme nepokašľali druhý polčas, tak sa nám to mohlo podariť. Napriek tomu, že išlo o premiéru, ja som brala zápas ako každý iný. Samozrejme, bolo tam aj trochu nervozity," povedala Simona Pileková. 


Hráčky Bietigheimu potrápili úradujúceho šampióna v úvodnej tridsaťminútovke, ktorú dokonca vyhrali 12:11, a pochvalu si za výkon v nej vyslúžili aj od svojho trénera Daga Leukefelda. Hneď po zmene strán však prišla štvorgólová šnúra súpera, ktorý sa ujal v 35. min vedenia 15:12 a už nepustil opraty duelu z rúk. "V prvom polčase sme hrali s domácimi vyrovnanú partiu, mali sme dobrú obranu a darilo sa nám aj v útoku. Po prestávke sa to však ako keby zlomilo, hrali sme nedisciplinovane a to sa, žiaľ, odrazilo na výsledku," priblížila dianie 26-ročná reprezentantka SR, ktorá dosiahla v sobotu aj svoj premiérový gól v najvyššej nemeckej súťaži: "Skórovala som po dohrávke do krídla." 


Pileková, ktorá na ľavom krídle strávila na palubovke približne 50 minút, si nenechala ujsť príležitosť na stretnutie s krajankami a reprezentačnými kolegyňami. "Samozrejme, zvítali sme sa pred stretnutím a po jeho skončení sme sa stihli trochu porozprávať," dodala sympatická Slovenka. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL