Máj 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Štochl aj so zraneným zápästím pomohol Motoru k postupu


03.09.2013


Richard Štochl stál v bránke Motora Záporožie v kvalifikácii Liga majstrov aj napriek bolestiam zápästia


Prišiel, zachytal a postúpil. Aj tak sa dá v skratke zhrnúť doterajšie krátke pôsobenie vynikajúceho slovenského hádzanárskeho brankára Richarda Štochla v GK Motor Záporožie. Len pred vyše týždňom uzavrel s ukrajinským šampiónom kontrakt a už sa mohol tešiť z prvého úspechu. Štochl správne vykročil v novom drese počas víkendu, keď si so spoluhráčmi vybojoval v srbskom Novom Sade postup do skupinovej fázy Ligy majstrov mužov 2013/2014. Záporožania sa stali víťazmi turnaja 3. kvalifikačnej skupiny, keď v semifinále zdolali RK Borac m:tel Banja Luka z Bosny a Hercegoviny 40:18 (20:5) a vo finále aj domáci RK Vojvodina Nový Sad 36:24 (17:11).


"Súperov sme mali veľmi dobre zmapovaných. Prvý zápas sa vyvíjal jednoznačne v náš prospech. Druhý nebol až taký jednoduchý, ako naznačuje konečný výsledok. My sme však od začiatku išli za svojím postupovým cieľom, hrali sme zodpovedne a disciplinovane. Dobrými výkonmi sme ukázali kvalitu a potvrdili úlohu favorita turnaja," povedal v rozhovore 37-ročný gólman, ktorý neabsolvoval kompletnú minutáž víkendových duelov. 


"Proti Banji Luke som chytal prvý polčas, ale keďže sme viedli výrazným pätnásťgólovým rozdielom 20:5, tréner ma po prestávke stiahol. Aj s Novým Sadom som odchytal prvé dejstvo, tentoraz však boli príčinou zdravotné problémy. Už v sobotňajšom semifinálovom stretnutí mi pri jednej nepríjemnej strele prelomilo zápästie, napriek bolestiam som zostal v bránke. V nedeľňajšom finále ma znovu trafili na postihnuté miesto a dvakrát ma museli ošetrovať. Napokon to dopadlo dobre a chalani to zvládli aj bezo mňa," opísal Štochl nepríjemnosť, ktorú si odniesol z Nového Sadu. 


Hráči Motora dostali po návrate na Ukrajinu niekoľkodňové voľno, ktoré brankárska opora využije na oddych i lekárske vyšetrenia na Slovensku. "Zápästie ma stále bolí, dnes idem na vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Uvidíme, ako to dopadne. Dúfam, že nepôjde o zlomeninu, lebo v minulosti som už raz mal zlomenú kostičku ruky," zaželal si osemnásobný najlepší hádzanár Slovenska. 


Všetci v klube Motor Záporožie veria, že ich brankárska jednotka bude čoskoro úplne v poriadku, lebo už v druhej polovici septembra sa začne hlavná súťaž Ligy majstrov. Štochl a spol. v nej budú účinkovať v A-skupine spolu s MKB-MVM Veszprém KC (Maď.), RK Croatia Osiguranje Záhreb (Chor.), GK Petrohrad (Rus.), Rhein-Neckar Löwen (Nem.) a Celje Pivovarna Laško (Slovin.). "Je to veľmi silná skupina. Naše družstvo však má na to, aby sa presadilo na európskej scéne. Aj pre ambície Záporožia som prijal tento angažmán. Myslím si, že keď podáme aspoň také výkony ako teraz, máme šancu postúpiť," dodal michalovský rodák. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL