Máj 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Štochlovo zápästie podvrtnuté, nemusí na operáciu


04.09.2013


Zranené zápästie Richarda Štochla čaká konzervatívna liečba


Po pondelkovom návrate do Košíc využil slovenský reprezentačný hádzanársky brankár Richard Štochl voľno a zamieril na lekárske vyšetrenie. Z kvalifikácie Ligy majstrov v srbskom Novom Sade si totiž okrem postupu svojho ukrajinského tímu GK Motor Záporožie do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže mužských klubov odniesol aj zranenie zápästia, ktorého bolesť neustupovala.


"Momentálny stav hodnotíme ako distorziu, čiže podvrtnutie zápästia. Operačná liečba v súčasnosti nie je indikovaná. Aj vzhľadom na to, že je začiatok sezóny, budeme sa to snažiť riešiť konzervatívnou liečbou," povedal lekár Peter Polan zo Šport-artro centra v košickej nemocnici v Šaci. 


Štochl sa zranil už v sobotňajšom semifinále proti RK Borac m:tel Banja Luka z Bosny a Hercegoviny (40:18), keď sa mu v prvej polovici po jednej nepríjemnej strele prelomilo zápästie. Napriek bolestiam zostal v bránke až do prestávky a za svoj chrbát pustil len päť striel hráčov súpera. Na druhý deň sa vo finále proti RK Vojvodina Nový Sad (36:24) postavil opäť medzi tri žrde, a hoci ho znovu trafili do postihnutého miesta, vydržal v bránke celý prvý polčas, po ktorom vzhľadom na priaznivý stav 17:11 už radšej neriskoval. Potom to už zvládli jeho záporožskí spoluhráči aj bez neho, ale na úspechu Motora mal michalovský rodák výrazný podiel. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL