Máj 2024
PUSŠPSN
6

W17 EHF Euro 2015

Prvá nominácia Poloza aj s Beňuškovou a Stuparičovou


04.09.2013


V ženskej reprezentácii hádzanárok SR dostanú šancu aj Czaniková, S. Bachratá, R. Bíziková či Veselková


Hádzanárky Slovenska začnú o dva týždne prípravu na blížiacu sa kvalifikáciu o postup na ME 2014. Prvé sústredenie pod vedením novej trénerskej dvojice Dušan Poloz - Peter Olšavský absolvujú od 16. do 21. septembra, zraz majú v pondelok 16. 9. v Považskej Bystrici. Na záver výcvikového tábora odohrajú Slovenky v sobotu 21. 9. od 17.00 h medzištátny prípravný duel s Nórkami v českom Olomouci. 


Hlavný kouč Poloz nominoval 22-členný káder s troma brankárkami, troma pivotkami, šiestimi krídelníčkami a desiatimi spojkami. "Keďže nejde o asociačný termín, niektoré kluby neuvoľnili naše reprezentantky, preto nebudeme v najsilnejšom zložení. S dievčatami sa zídeme prvýkrát, pôjde o vzájomné spoznanie sa a oboznámenie s našimi predstavami a získanie prehľadu o väčšom počte adeptiek na reprezentáciu, aj preto je táto nominácia pestrá. Sme radi, že nám zväz umožnil pozvať širší výber," uviedol Dušan Poloz k zloženiu družstva. Nechýba v ňom jeho zverenka a tvorkyňa hry z DHK Baník Most Petra Beňušková, ktorá v ostatnom čase nereprezentovala. Návrat do národného tímu SR absolvuje aj krídelníčka Dagmar Stuparičová (Union Halle-Neustadt). "Ja neriešim minulosť, začínam s čistým štítom a snažím sa s každou hráčkou vychádzať. Kvalitných hráčok je málo, preto je každá z nich pre nás potrebná," poznamenal k tejto téme Poloz. 


Novými tvárami v najcennejšom drese sú v Nemecku pôsobiace hráčky: pivotka Andrea Czanik-Weibelová (Trier), spojka Silvia Bachratá (Zwickau), ale aj šalianske duo - krídelníčka Réka Bíziková a spojka Eva Veselková. Šancu v reprezentácii dostane po dlhšom čase tiež spojka Andrea Kertészová z Partizánskeho. Z tradičných opôr chýba najlepšia hádzanárka SR za rok 2012 Lýdia Jakubisová z bundesligového Thüringeru HC. "Nielen Jakubisovú, ale ani vo Francúzsku pôsobiace trio Žaneta Tóthová, Martina Školková, Veronika Vorreiterová neuvoľnili kluby. Monika Rajnohová z pražskej Slavie je zranená," dodal kormidelník Slovenska, ktorý nahradil vo funkcii Petra Sabadku. 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na sústredenie v Považskej Bystrici (16. - 21. 9. 2013): 
brankárky: Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Adriana Grandtnerová (HK Slovan Duslo Šaľa), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Alžbeta Polláková (BV Borussia 09 Dortmund/Nem.), Silvia Bachratá (BSV Sachsen Zwickau/Nem.), Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Alžbeta Tóthová (Handball Club/ČR), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Sofia Demajová, Eva Veselková (všetky HK Slovan Duslo Šaľa) 


Náhradníčky: 
brankárky: Martina Túrociová (HC Zlín/ČR), Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce) 
pivotky: Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa), Michaela Kovaličková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
spojky: Dominika Kodajová (ŠKP Piccard Senec), Veronika Habánková (Iuventa Michalovce) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL