Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

Poloz sa ešte nevyrovnal s neúčasťou na MS


16.09.2013


Klaudia Michnová tvrdí, že na šampionát pôjde Dušan Poloz s hádzanárkami SR


Kormidla hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska sa ujal Dušan Poloz. Jeho úlohou bude pozdvihnúť úroveň národného tímu a pokúsiť sa vybojovať s družstvom účasť na významnom vrcholnom podujatí. Český kouč nedávno zažil, aké je to postúpiť na záverečný šampionát. V júni sa ako asistent Jana Bašného tešil zo zisku miestenky na tohtoročné MS v Srbsku. Svoju neúčasť ešte úplne nestrávil. "Nechcel som, aby zaznela táto otázka. Nie som s tým ešte vyrovnaný, stále to mám vo svojom vnútri," priznal Poloz a v tom mu na pondelkovej tlačovej besede skočila do reči jeho zverenka Klaudia Michnová. "Na majstrovstvá pôjdete s nami."


Jeho najbližším spolupracovníkom na ceste za splnením tejto misie bude asistent Peter Olšavský, ktorý v ženskej interlige vedie HK Slávia Partizánske. "Už sme sa čiastočne bavili, ale máme pred sebou sústredenie, na ktorom dohodneme všetky detaily našej spolupráce," poznamenal Olšavský k otázke rozdelenia kompetencií. 


Na úvodnom sústredení v Považskej Bystrici sa trénerom malo v pondelok hlásiť 22 hráčok. Z pôvodne nominovaného kádra vypadli Simona Pileková a Terézia Szöllösiová, ktoré nahradili Zuzana Hollá a Katarína Hvostaľová. "K ďalším zmenám neprišlo. Ani absencie ďalších hráčok nenarušili moje prvotné plány, keďže som vedel, že toto nie je oficiálny asociačný termín a rátal som s tým, že kluby niektoré neuvoľnia. Okrem nich nemôžem v sobotňajšom medzištátnom dueli s Nórkami rátať ani s Dagmar Stuparičovou či Betkou Pollákovou, ktoré sa musia vrátiť do svojich druholigových klubov v Nemecku," poznamenal Poloz k zloženiu družstva. 


Nový kouč Sloveniek prezradil aj úsmevnú príhodu v súvislosti s povolaním svojej klubovej zverenky Petry Beňuškovej. Skúsená stredná spojka v uplynulom období odmietala pozvánky do národného tímu. "Ako zareagovala, keď som sa jej spýtal na nominovanie do kádra? Len sa svojím typickým spôsobom usmiala, otočila sa a odkráčala preč," poznamenal Poloz a pokračoval: "Na Petre je vidieť, že má chuť. Na dobrej ceste sú aj tie ostatné záležitosti súvisiace s jej návratom do reprezentácie. Verím, že to klapne tak, ako má. Keby nechcela hrať za národný tím, tak by tu nebola. Myslím si, že nám veľmi pomôže," vyhlásil 48-ročný kouč, ktorý má v hľadáčiku aj momentálne zranenú pravú spojku bundesligového Bayeru Leverkusen Denisu Glankovičovú. 


Tohtotýždňový zraz je jediný pred októbrovým štartom kvalifikácie ME 2014. Najbližšie sa Slovenky zídu pred kvalifikačnými stretnutiami proti Francúzkam (24. 10. v Rouene) a Islanďankám (27. 10.). Tréner hádzanárok SR pripustil, že dovtedy môžu nastať v kádri zmeny. "Nikto nemá isté miesto. Ja si zakladám na poctivej práci aj na tréningu. Máme v talóne ešte päť skúsených hráčok - Jakubisová, Ž. Tóthová, Vorreiterová, M. Školková a Pileková, s ktorými - ak povedia áno - tiež počítam," dodal Dušan Poloz. 

Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na sústredenie v Považskej Bystrici (16. - 21. 9. 2013): 
brankárky: Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Adriana Grandtnerová (HK Slovan Duslo Šaľa), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Katarína Hvostaľová (HC Veselí nad Moravou/ČR), Lucia Súkenníková, 
Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková, Zuzana Hollá (obe HK Slávia Partizánske) 
spojky: Alžbeta Polláková (BV Borussia 09 Dortmund/Nem.), Silvia Bachratá (BSV Sachsen Zwickau/Nem.), Petra Beňušková (DHK Baník 
Most/ČR), Alžbeta Tóthová (Handball Club Zlín/ČR), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske), Marianna Rebičová 
(Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Sofia Demajová, Eva Veselková (všetky HK Slovan Duslo Šaľa) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL