Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Premiéra Poloza proti Nórkam, Slovenky chcú niečo uhrať


20.09.2013


V sobotu 21. 9. o 17.00 h v Olomouci medzištátny zápas hádzanárok Slovenska proti úradujúcim majsterkám sveta a olympijským víťazkám Nórkam


Prvé sústredenie pod taktovkou nového trénera Dušana Poloza zakončia slovenské hádzanárske reprezentantky v sobotu v českom Olomouci, kde nastúpia do 17.00 h na medzištátny zápas s Nórkami. Pre oba národné tímy je stretnutie súčasťou prípravy na októbrový začiatok kvalifikácie ME 2014. Severanky mali pred Slovenkami ešte na programe dva duely s Češkami - v stredu v Zlíne vyhrali tesne 24:23, v piatok si zmerajú sily v odvete v Olomouci.


"Som rád, že si Nórky zvolili túto formu prípravy v Česku. Osobne sa poznám s ich trénerom Thorirom Hergeirssonom. Požiadal som ho, aby si zahrali aj s nami. Ich podmienkou bolo, aby nemuseli cestovať, preto sa tento atraktívny duel neuskutoční na Slovensku," vysvetlil Poloz, pre ktorého to bude zápasová premiéra na slovenskej lavičke. Paradoxne, debut absolvuje proti nórskej hádzanárskej škole, ku ktorej má osobitý vzťah vzhľadom na to, že v tejto krajine istý čas pôsobil. 


Jeho zverenky budú čeliť úradujúcim majsterkám sveta a olympijským víťazkám. "Pre dievčatá to bude obrovská skúsenosť. Majú možnosť zahrať si s najlepším družstvom na svete, ktoré sa predstaví aj so svojimi hviezdami. Ja sa na to veľmi teším, takáto príležitosť sa často neopakuje," tvrdí kouč SR. 


Vydarené vystúpenie proti Nórsku by bolo pozitívnym impulzom a odrazovým mostíkom do ďalšej spolupráce, ktorá by mala priniesť pozdvihnutie úrovne slovenskej ženskej reprezentácie a vyústiť do postupu na vrcholné podujatie ako ME či MS. "Nám nepôjde vyslovene o výsledok, ale do zápasu pôjdeme s určitými úlohami. Ak sa nám ich podarí splniť, tak aj rezultát bude dobrý. Vieme, čo nás čaká, ale aj proti Nórkam chceme niečo uhrať," dodal Poloz. 


Spolu so svojím asistentom Petrom Olšavským mal od pondelka na sústredení k dispozícii 21-členný káder. Pre chorobu neprišla z nominovaných hráčok Alžbeta Tóthová. Výber sa postupne ešte stenčil. Pre klubové povinnosti odišli tri v Nemecku pôsobiace legionárky Dagmar Stuparičová, Alžbeta Polláková a Silvia Bachratá, Klaudia Michnová ochorela a tréneri ju poslali domov, Eva Minárčiková opustila družstvo pre študijné povinnosti. Na stretnutie proti Nórkam im zostal výber pozostávajúci zo 16 hráčok, s ktorými si svoje nórske súperky pozrú v piatok naživo v Olomouci. 


Všetci fanúšikovia hádzanej si môžu pozrieť tento prípravný zápas online na

http://www.tvsig.sk/tvsig-live-streaming-event-video_06c64f355.html



Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na medzištátny zápas proti Nórkam (21. 9. 2013 o 17.00 h v Olomouci): 
brankárky: Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Adriana Grandtnerová (HK Slovan Duslo Šaľa), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Katarína Hvostaľová (HC Veselí nad Moravou/ČR), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková, Zuzana Hollá (obe HK Slávia Partizánske) 
spojky: Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Andrea Kertészová (HK Slávia Partizánske), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Sofia Demajová, Eva Veselková (všetky HK Slovan Duslo Šaľa) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL