Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Slovenky prehrali pri Polozovej premiére s Nórkami o 4 góly


21.09.2013


Slovensko - Nórsko 27:31 (11:15)


Hádzanárky Slovenska podľahli v sobotňajšom medzištátnom stretnutí v Olomouci úradujúcim majsterkám sveta a olympijským víťazkám Nórkam po sympatickom výkone 27:31 (11:15). Pre Slovenky, ktoré prvýkrát nastúpili pod vedením nového trénera Dušana Poloza, bol zápas s najlepším tímom uplynulých dvoch desaťročí súčasťou prípravy na októbrový štart kvalifikácie ME 2014. Nórske reprezentantky nenašli na sústredení v ČR premožiteľa ani v jednom z troch duelov, okrem slovenských hráčok zdolali dvakrát Češky - v Zlíne 24:23 a v Olomouci 25:22. 


Výsledok - sobota: 
Slovensko - Nórsko 27:31 (11:15) 
Zostava a góly SR: Gubiková, Grandtnerová, Súlovská - Czanik-Weibelová 1, Horňáková 1, Hvostaľová, Súkenníková 3, Bíziková 1, Blažeková 1, Hollá, Beňušková 3/2, Kertészová 4, Rebičová 4, S. Szarková 9, Demajová, Veselková 
Najviac gólov za Nórsko: Sullandová 7/2, Gosséová 5 
pok. hody: 4/4 - 2/2, vylúčené: 1 - 1, rozhodovali: Fukala a Mohyla (obaja ČR), 130 divákov 


Úvod vyšiel lepšie Nórkam, ktoré v 6. min vyhrávali už 5:0, preto si kouč SR Poloz hneď na začiatku duelu zobral oddychový čas. Nórsku bránku odkliala v 7. min Rebičová (1:5), ale severanky si v ďalšom priebehu I. polčasu udržiavali päť až šesťgólový náskok. Slovenské družstvo sa po prestriedaní zlepšilo v útoku, niečo chytila aj Gubiková a v 24. min sa dotiahlo na 9:12. Zverenky kormidelníka Hergeirssona kontrolovali trojgólovou šnúrou v priebehu štyroch minút, ale v závere prvého dejstva Slovenky znížili na 11:15. 
Ako prvé sa v druhom polčase strelecky presadili hráčky v bielych dresoch zásluhou Czanikovej (12:15 v 33. min). Nórky v 40. min viedli 20:15, ale potom prišla trojgólová slovenská šnúra, na ktorej konci bol Beňuškovej premenený pokutový hod, čo znamenalo v 45. min zníženie na 18:20. Hoci o chvíľu bolo 19:23, Polozove zverenky sa nevzdávali, solídne bránili, strelecky sa darilo spojkám, a tak sa dotiahli na 21:23. Nádej na prekvapenie svitla ešte aj šesť minút pred koncom po úspešnom rýchlom protiútoku (24:26), ale nórske favoritky v závere drámu nepripustili a napokon zvíťazili 31:27. 


Dušan Poloz (tréner SR): "Začiatok bol z našej strany rozpačitý. Svoju úlohu zohrala nervozita, prvý duel pod vedením nového kormidelníka i hviezdy na strane súpera. Dievčatá sa však postupne oťukali a zistili, že sa dá s Nórkami hrať. Veľmi aktívnou hrou sme neustále doťahovali ich náskok. Samozrejme, rozdiel medzi oboma tímami bol vidieť. Mňa však teší, že sme duel takpovediac nezabalili. Moje hráčky bojovali a proti súperovi, s akým sa im často nepošťastí stretnúť, sa prezentovali poctivým výkonom. V útočnej činnosti naplnili moje očakávanie, streliť Nórkam 27 gólov nie je zlé číslo. Rezervy som videl v obrane, ale treba si uvedomiť, že jej nácviku sme sa stihli zatiaľ venovať len na necelých dvoch tréningoch. Nedarilo sa nám prechádzať do rýchlych kontier, na tom musíme tiež popracovať. Nedostatky však dievčatá nahrádzali bojovnosťou. Naša najlepšia strelkyňa Szarková nastúpila na nezvyklom poste pravej spojky, ale dokázala, že môže byť pre toto družstvo veľmi platná hráčka. V každom prípade je na čom stavať." 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL