Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Nominácia SR na úvod kvalifikácie ME bez prekvapení


03.10.2013


Tréner hádzanárok SR Dušan Poloz nominoval na kvalifikačný dvojzápas o postup na ME 2014 proti Francúzsku a Islandu 19-členný káder


Tréner hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska Dušan Poloz nominoval na októbrový úvodný dvojzápas kvalifikácie o postup na ME 2014 v Maďarsku a Chorvátsku 19-členný káder. Nominácia ponúka osvedčené mená, osem hráčok pôsobí v zahraničí a jedenásť v slovenských kluboch. Z výberu, ktorý mal nový kouč SR k dispozícii na septembrovom úvodnom sústredení, dostalo dôveru 13 hádzanárok. K nim pribudla šestica Žaneta Tóthová, Adriana Medveďová, Patrícia Wollingerová, Lýdia Jakubisová, Simona Pileková a Martina Školková. Dvojica francúzskych legionárok - brankárka Ž. Tóthová a spojka M. Školková sa vracia do národného tímu po dvojročnej pauze. Naposledy figurovali v kádri pri štarte predchádzajúcej kvalifikácie o postup na európsky šampionát, potom už nedostali pozvánku od Polozovho predchodcu Petra Sabadku. 


"Nominácii som sa potešila. Som veľmi rada, že ma tréner povolal. Do reprezentácie som vždy chodila s radosťou. Dúfam, že budem v dobrej forme, veľmi by som totiž chcela pomôcť družstvu k vybojovaniu postupu na ME," poznamenala brankárka francúzskeho tímu Stella Saint-Maur Žaneta Tóthová. 


Zraz Sloveniek je v nedeľu 20. októbra v hoteli Relax Inn v Šoporni, pripravovať sa budú v Šali, kde v nedeľu 27. 10. o 17.00 h nastúpia v rámci 2. kvalifikačnej skupiny proti Islanďankám. Ešte predtým - vo štvrtok 24. 10. o 19.15 h - sa predstavia v Rouene proti Francúzkam. Štvrtými účastníčkami skupiny sú Fínky. 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na kvalifikačné zápasy o postup na ME 2014 proti Francúzsku (24. 10.) a Islandu (27. 10.): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková, Adriana Medveďová (obe Iuventa Michalovce) 
pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Lucia Súkenníková (HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Alžbeta Polláková (BV Borussia 09 Dortmund/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Eva Veselková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske) 


Náhradníčky: 
brankárka: Adriana Grandtnerová (HK Slovan Duslo Šaľa) 
pivotka: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR) 
krídelníčky: Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HK Slovan Duslo Šaľa), Zuzana Hollá (HK Slávia Partizánske) 
špojky: Silvia Bachratá (BSV Sachsen Zwickau/Nem.), Alžbeta Tóthová (Handball Club/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Sofia Demajová (HK Slovan Duslo Šaľa) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL