Máj 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Martin Straňovský pred takmer 80-tisíc divákmi na Nou Campe


03.10.2013


Slovenský hádzanár v službách FC Barcelona Martin Straňovský si v Lige majstrov schuti zahral proti švajčiarskemu Thunu, ktorému strelil päť gólov


Hádzanárom Tatrana Prešov sa podarilo v stredu večer dosiahnuť výsledok, aký nedávno neuhrali ani hráči FC Barcelona. Šarišania prekvapili v SEHA Gazprom South Stream League víťazstvom na pôde Vardaru Skopje 37:34, Katalánci na palubovke macedónskeho tímu len remizovali 29:29.


"Na rozdiel od Prešovčanov, my sme trochu zaváhali. Od nás sa očakáva, že každý zápas vyhráme o 10 - 15 gólov, ale tak to nie je. Najmä vonku to nemáme jednoduché, súperi sú nám vyrovnanými protivníkmi, o čom sme sa presvedčili na vlastnej koži aj v Skopje. Domácich hnali dopredu diváci, nám nefungovala podľa predstáv obrana. Aj náš tréner Xavi Pascual povedal, že 29 inkasovaných gólov je príliš veľa. Navyše, v španielskej lige nepripúšťajú rozhodcovia takú tvrdú hru, ako umožnili v tom dueli v Macedónsku. Musím však povedať, že Vardar odohral vydarený zápas. Bolo to však len prvé vystúpenie v tomto ročníku Ligy majstrov, takže z nášho pohľadu sa nič nedeje," povedal na úvod rozhovoru pre agentúru SITA barcelonský krídelník Martin Straňovský. 


Barcelončania vzápätí potvrdili úlohu favorita v 2. kole základnej C-skupiny, keď švajčiarsky Wacker Thun rozdrvili 45:26. Z pohľadu strelených gólov je to rekordné víťazstvo v doterajšom priebehu LM 2013/2014, pre Barcu zároveň tretí najvyšší počet dosiahnutých gólov v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži klubov. Produktívnejší boli jej hráči len v sezóne 1999/2000 proti HC Port Burgas (48:14) a v sezóne 2005/2006 proti KIF Kolding (46:36). "V Skopje som vôbec nehral, proti Thunu mi tréner už dal priestor. Dostal som šancu na 30 minút, schuti som si zahral a bol som spokojný s výkonom seba i celého tímu," poznamenal M. Straňovský, ktorý švajčiarskemu šampiónovi nastrieľal päť gólov. Len o jeden presný zásah viac mali na konte dvaja najlepší strelci Nikola Karabatic a Kiril Lazarov. 


Slovenský reprezentant, ktorý v stredajšom ligovom dueli na pôde BM Guadalajara (35:28) skóroval raz a predtým proti svojmu bývalému klubu Ademar León (38:24) dal päť gólov, je vďačný za každú príležitosť. "Na post ľavého krídla sme tu traja, tréner to obmieňa a vždy sa niekto ocitne aj na tribúne. Mne sa to v tejto sezóne zatiaľ nestalo, ale môže to prísť. Keďže španielska liga momentálne nie je taká náročná, prestriedame všetci. Celý zápas však zrejme neodohrám nikdy," skonštatoval mladší z bratov Straňovských. 


Hádzanári FC Barcelona sa od úvodu aktuálnej sezóny môžu pýšiť titulom z klubových majstrovstiev sveta. Trofej z katarskej Dauhy, kde vo finále triumfovali nad nemeckým HSV Hamburg 27:25 a revanšovali sa mu za prehru v rozhodujúcom súboji v LM 2012/2013, ukázali priaznivcom "blaugranas" počas ligového zápasu svojich futbalových kolegov na čele s hviezdnym Lionelom Messim proti FC Sevilla (3:2). Straňovský a spol. si tak mohli na Nou Campe vychutnať aplauz takmer 80-tisíc ľudí. "Počas prestávky sme vyšli na hraciu plochu, kde sme prezentovali náš triumf na podujatí Super Globe. Ľudia nám zatlieskali, odfotili sme sa, celé to netrvalo veľmi dlho. Ja osobne som to zažil v Barcelone prvýkrát, ale vraj je to tu zvykom," tradične skromne odvetil 28-ročný Novozámčan. 


Odchovanec tamojšieho HC Štart príde v závere októbra na Slovensko, keďže v drese SR nastúpi v úvodnom dvojzápase I. fázy kvalifikácie MS 2015. "S Cyprom musíme doma jednoznačne vyhrať a potom sa pripraviť na Rumunsko, ktoré má svoju kvalitu a najmä na jeho pôde to bude náročný súper. Už som sa aj bavil s novým hrajúcim asistentom Peťom Kukučkom, ktorý sa snaží získať o hre súpera čo najviac poznatkov," dodal M. Straňovský, ktorý patrí k oporám národného tímu. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL