Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Po prehre v premiére sklamanie, Dubajová verí v zlepšenie


07.10.2013


Katarína Dubajová po prvom zápase v drese poľského MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz: "Mohla som dať aj viac ako štyri góly, ale to je v poriadku. Podstatné bolo, že som to stretnutie vládala odbehať, lebo vôbec som nečakala, že vydržím také tempo"


Slovenská hádzanárka Katarína Dubajová nebude v dobrom spomínať na svoje prvé vystúpenie v drese svojho nového klubu MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz, za ktorý nastúpila v sobotňajšom 5. kole najvyššej poľskej súťaže žien. Dubajová so spoluhráčkami musela stráviť nečakanú a vysokú domácu prehru s tímom EKS Start Elblag 22:36 (11:19).


"Takto som si to nepredstavovala. Vôbec nám nefungovala obrana, porobili sme veľmi veľa chýb, a tak logicky vládlo veľké sklamanie. Prehrať sa dá, ale rozhodne nie takto, preto som aj ja sama bola veľmi sklamaná," uviedla Dubajová pre agentúru SITA k nevydarenému víkendovému vystúpeniu. 


Skúsená slovenská spojka je v družstve Noweho Saczu len od minulého týždňa. "Myslela som si, že hrať viac-menej nebudem, keďže som tu absolvovala len dva tréningy. Napokon som však strávila na palubovke približne 55 minút. Samozrejme, že bolo vidieť nedostatky v súhre so spoluhráčkami, ale to doženieme a zlepšíme," pokračovala bývalá šalianska hráčka, ktorá nastúpila na nezvyklom poste spojkového radu. "Zväčša som hrala v strede alebo vpravo, takže to bola pre mňa takpovediac neznáma," poznamenala 34-ročná Slovenka, ktorej obvykle patrí v zostave pozícia ľavej spojky. 


Katarína Dubajová v minulosti neraz dokázala svoje kanonierske schopnosti. V zápase s Elblagom svietili pri jej mene štyri strelené góly. "Mohlo ich byť aj viac, ale to je v poriadku. Podstatné bolo, že som to stretnutie vládala odbehať, lebo vôbec som nečakala, že vydržím také tempo. Hrala sa silová a behavá hádzaná. Z tohto pohľadu to bolo super, lebo taká sa mi jednoducho páči," skonštatovala dvojnásobná najlepšia hádzanárka SR. 


Nowy Sacz figuruje aktuálne v tabuľke PGNiG Superligy na 8. mieste so ziskom 4 bodov z piatich duelov. V najbližšom 6. kole má vzhľadom na 11 účastníkov v súťaži voľno, potom privíta pred vlastnými fanúšikmi momentálne štvrtý MKS Lublin. "Veru, čaká nás ďalší náročný protivník," povzdychla si K. Dubajová. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL