Máj 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Michalovce získali mládežnícku reprezentantku Ruska


08.10.2013


V Michalovciach bude pôsobiť brankárka Anastasia Zykovová


Káder slovenského ženského hádzanárskeho majstra Iuventy Michalovce sa rozrástol o Rusku Anastasiu Zykovovú (nar. 30. júna 1994). S tímom zo Zemplína sa kadetská vicemajsterka sveta 2012 pripravuje už druhý týždeň, premiéru absolvuje v stredajšom zápase WHIL v Písku. Proti izraelskému Bnei Hertzeliya v 2. kole Pohára EHF však ešte nenastúpi.


Zykovová doteraz pôsobila v Lade Togliatti. Zástupcovia michalovského klubu sa o talentovanej brankárke prvýkrát dozvedeli počas turnaja v českom Hodoníne v závere augusta, kde okrem Iuventy štartovala Lada Togliatti. „Ruský tím vtedy prišiel s návrhom, aby sme si ju vyskúšali a my sme túto možnosť využili. Nasťa s nami trénuje už druhý týždeň, trénera Packu zaujala. S hráčkou aj s jej materským klubom sme sa dohodli rýchlo, prišla k nám na dvojročný limitovaný transfer, teda niečo ako hosťovanie,“ prezradil športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny. Zykovová môže v Michalovciach ešte chytať aj za dorastenky. 


Zykovová si zvyká na nové prostredie, o ktorom mala doteraz informácie len z internetu. Tento rok mala Rusko reprezentovať na majstrovstvách sveta junioriek v Dánsku. "Z nominácie ma vyradilo zranenie ruky. Dievčatá vyhrali zlato,“ uviedla Zykovová. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL