Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Iuventu čaká veľká neznáma, jej cieľom sú dve výhry a postup


10.10.2013


Ján Packa (tréner Iuventy Michalovce): "Bnei Hertzeliya je pre nás veľkou neznámou, my však pôjdeme do zápasov s vierou vo vlastné sily a schopnosti"


Hádzanárky Iuventy Michalovce začnú svoje tohtosezónne účinkovanie v európskych pohárových súťažiach žien počas tohto víkendu. Úradujúci slovenský šampión sa zriekol štartu v kvalifikácii Ligy majstrov a prihlásil sa do Pohára EHF, do ktorého vstúpi v 2. kole (1. kolo sa nehralo). Súperkami Zemplínčaniek budú hráčky izraelského Bnei Hertzeliya, s ktorými si zmerajú sily v sobotu 12. i v nedeľu 13. 10. od 15.00 h. Na základe dohody oboch klubov sa oba zápasy uskutočnia v Chemkostav aréne, v prvom dueli budú v zápise ako domáce uvedené Izraelčanky.


"Musím sa priznať, že o súperovi nemáme žiadne informácie. Nielen toto družstvo, ale aj izraelská ženská hádzaná je pre nás veľkou neznámou. My však pôjdeme do zápasov s vierou vo vlastné sily a schopnosti. Chceme sa presadiť svojou hrou a vnútiť protivníkovi náš štýl hry. Jednoznačne sú naším cieľom dve víťazstvá a postup do ďalšieho kola," uviedol pre agentúru SITA kouč Iuventy Ján Packa, ktorý nebude mať k dispozícii dlhodobo zranené Tobiašovú s Geričovou a hrať nemôže ani nová brankárka Zykovová. 


"Rebičová má od ligového súboja v Šali problémy, bola na magnetickej rezonancii a zatiaľ nevieme, či bude môcť počas víkendu nastúpiť," dodal kouč slovenského šampióna k situácii v kádri. Michalovčanky sa na povinnosti v Pohári EHF naladili stredajším víťazstvom v predohrávke 6. kola WHIL na pôde Písku (28:17). 


Bnei Hertzeliya má na súpiske zverejnenej na stránke EHF len 13 hráčok, v kádri figuruje aj maďarská legionárka Julianna Bancziková. Na európskej scéne až na jednu výnimku, keď v Pohári EHF 2011/2012 vyradil tiež izraelský Maccabi Arazim Ramat Gan, vždy stroskotal na prvom protivníkovi. V uplynulej sezóne nestačil v 2. kole Pohára EHF na taliansky HC Sassari (24:30 a 25:33). 


Oba víkendové súboje povedie v Michalovciach belgická rozhodcovská dvojica Sigurd Thomassen a Tobias Schamck. Postupujúci z dvojice Iuventa - Bnei Hertzeliya sa v novembrovom 3. kole Pohára EHF 2013/2014 stretne so slovinským tímom RK GEN-I Zagorje. 


Pohár EHF žien 2013/2014 - 2. kolo - prvý zápas: 
sobota 12. 10. o 15.00 h: Bnei Hertzeliya (Izr.) - Iuventa Michalovce (SR), hrá sa v Michalovciach, rozhodujú: Thomassen a Schmack z Belgicka 
odveta: 
nedeľa 13. 10. 2013 o 15.00 h: Iuventa Michalovce (SR) - Bnei Hertzeliya (Izr.), rozhodujú: Thomassen a Schmack z Belgicka 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL