Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Nemci a Dáni spojili sily v kandidatúre MS mužov 2019


15.10.2013


Slovensku ubudol jeden konkurent, ale jeden je ešte silnejší


Nemecko a Dánsko sa budú spoločne uchádzať o usporiadanie majstrovstiev sveta hádzanárov v roku 2019. Pôvodne mali obe krajiny kandidovať samostatne, ale prezidenti Nemeckého hádzanárskeho zväzu (DHB) Bernhard Bauer a Dánskej hádzanárskej federácie (DHF) Per Bertelsen v závere uplynulého týždňa oznámili dohodu o spoločnej kandidatúre.


"Veríme, že náš spoločný projekt dokáže v Dauhe presvedčiť medzinárodnú hádzanársku rodinu. Spolu s Dánskom chceme prispieť k rozvoju hádzanej," uviedol Bauer, ktorého doplnil Bertelsen: "Keď sa naskytne možnosť, aby dve vyspelé hádzanárske krajiny ako Nemecko a Dánsko spolupracovali pri usporiadaní majstrovstiev sveta, tak musíme túto šancu jednoducho využiť." 


Ako je známe, hostiteľom svetového šampionátu mužov chce byť aj Slovensko kandidujúce s Maďarskom, ktorým tak ubudol jeden konkurent, ale jeden sa stal ešte silnejší. Ďalšími uchádzačmi o MS 2019 sú Nórsko, Švédsko a Poľsko. O organizátorovi rozhodne Rada Medzinárodnej hádzanárskej federácie (IHF) v pondelok 28. októbra na zasadnutí v katarskej Dauhe. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL