Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Czanikovej Trier sa po pohárovom víťazstve dočkal aj ligového


15.10.2013


Hádzanárky DJK/MJC Trier sa odlepil z dna tabuľky I. bundesligy


V sobotu večer zavládla v Trieri veľká radosť. Hádzanárky tamojšieho prvoligového družstva DJK/MJC zdolali v 7. kole Frisch Auf Göppingen 24:23 (13:16) a dosiahli prvé tohtosezónne víťazstvo v najvyššej nemeckej súťaži žien. "Veru, konečne nám to vyšlo a získali sme zaslúžené dva body," uviedla pre agentúru SITA reprezentantka SR Andrea Czanik-Weibelová. Víťazstvo sa nerodilo ľahko. "Bola to dráma do posledného hvizdu. Hosťujúca hráčka dve sekundy pred koncom sama zo šiestich metrov neprekonala našu brankárku Danielu Vogtovú, ktorá v druhom polčase medzi troma žrďami doslova čarovala, dostala len sedem gólov. Tieto body nám určite veľmi pomohli najmä po psychickej stránke," vrátila sa slovenská pivotka k napínavému víkendovému vystúpeniu so šťastným koncom.


Trier sa odlepil z posledného miesta tabuľky znamenajúceho zostup. "Od začiatku sezóny nás skoro každý tipuje za jasného vydávajúceho, ale ja osobne si myslím, že to tak nebude. Súťaž je ešte dlhá a do jej konca ďaleko. My sme zostali v I. bundeslige na poslednú chvíľu, odišla nám najlepšia strelkyňa družstva a tretia najlepšia kanonierka súťaže do Dánska a navyše sme sa nejako výraznejšie neposilnili. Do kádra prišli mladé a talentované hráčky, ktoré však potrebujú viac času. Budesliga je predovšetkým fyzicky veľmi náročná súťaž. Keďže väčšina dievčat z nášho tímu pracuje a my hrávame dokola v stredu a sobotu, je to vyčerpávajúce a náročné. Je pravda, že sme mali na začiatku ročníka dobré vyžrebovanie, ale, žiaľ, nebodovali sme. Doma sme si samy prehrali štyri zápasy - o jediný gól s Leverkusenom, o dva góly s Bensheimom a Blombergom a o tri s Bietigheimom. Všetko to boli duely, v ktorých sme mohli uspieť a odraziť sa, ale chýbalo nám aj šťastie. Teraz sa to však konečne podarilo prelomiť," pokračovala Czanik-Weibelová. 


Ešte pred prvým ligovým víťazstvom sa hádzanárky DJK/MJC Trier prebojovali do osemfinále Nemeckého pohára, keď v 2. kole DHB-Pokalu vyradili druholigový TSG Ober-Eschbach (33:21). "Na pohárové stretnutie sme sa veľmi tešili. Vedeli sme, že súpera aj na jeho palubovke zdoláme. Zahrali sme si schuti. Môžem povedať, že nás to trochu nakoplo, zlepšilo náladu po predchádzajúcich prehrách a zdvihlo sebadôveru. Naším ďalším súperom bude majstrovský Thüringer HC, ktorý je aj obhajcom pohárovej trofeje," poznamenala k účinkovaniu v DHB-Pokali 33-ročná Slovenka. 


Hráčky Trieru vlani neúspešne bojovali o záchranu, medzi elitu ich vrátil administratívny krok pre insolventnosť FHC Frankfurt nad Odrou. 


"Myslím si, že tento rok máme lepšie družstvo ako v minulej sezóne. Určite je ťažké konkurovať Thüringeru HC, Lipsku, Oldenburgu či Buxtehude. My sa však sústredíme na tímy zo spodnej šestky. Je to nevyspytateľné. Každý zápas je iný, preto sa môže stať, že takisto ako vlani, keď sme si odniesli bod z Lipska, zoberieme tentoraz bod niekomu inému. Napríklad už v utorok Oldenburgu," zaželala si na záver Andrea Czanik-Weibelová. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL