Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Slovenky čaká okrem tréningov aj teambuilding


20.10.2013


Slovenské hádzanárky sa už pripravujú na kvalifikáciu ME 2014


Hádzanárky Slovenska sa zišli v nedeľu popoludní v Šoporni na sústredení, na ktorom sa budú pripravovať na úvod kvalifikácie o postup na ME 2014 v Maďarsku a Chorvátsku. Slovenky absolvujú pred budúcotýždňovými zápasmi 2. kvalifikačnej skupiny proti Francúzkam (vo štvrtok 24. 10. o 19.15 h v Rouene) a Islanďankám (v nedeľu 27. 10. o 17.00 h v Šali) výcvikový tábor na palubovke šalianskej Mestskej športovej haly. Okrem hernej stránky je pre ne pripravená aj aktivita na utuženie a stmeľovanie kolektívu. "Začíname nedeľňajším večerným tréningom, ale v ďalších dňoch absolvujú dievčatá aj teambuilding. Samozrejme, nebude chýbať ani regenerácia," prezradila o náplni sústredenia vedúca národného tímu žien SR Renáta Marcinová.


Tréner slovenskej reprezentácie Dušan Poloz nominoval 19-členný káder, ku ktorému sa pridali aj dve Šalianky Sofia Demajová a Réka Bíziková. „Tieto dve hráčky budú bývať doma, ale zároveň trénovať s nami. Problémy s kolenom avizovala Evka Veselková, ostatné by mali byť zdravotne v poriadku,“ dodala Marcinová. 


Z nominovaných hádzanárok sa až po nedeľňajšom zápase juniorky Iuventy Michalovce v Seredi pridá večer k spoluhráčkam pivotka Patrícia Wollingerová. Krídelníčka nemeckého Thüringer HC Lýdia Jakubisová dorazí v pondelok, keďže v nedeľu má klubové povinnosti v Lige majstrov proti maďarskému obhajcovi trofeje Györi Audi ETO KC. Slovenky pobudnú v Šoporni a Šali až do stredajšieho ranného odchodu do Francúzska. 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na sústredenie pred kvalifikačnými zápasmi o postup na ME 2014 proti Francúzsku (24. 10.) a Islandu (27. 10.): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková, Adriana Medveďová (obe Iuventa Michalovce) 
pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Alžbeta Polláková (BV Borussia 09 Dortmund/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Eva Veselková, Sofia Demajová (všetky HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske)





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL