Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

Poloz určil šestnástku do Francúzska


22.10.2013


Slovenské hádzanárky v stredu ráno odcestujú do Rouenu na zápas kvalifikácie ME 2014 proti Francúzkam


Hádzanárky Slovenska utorkovým večerným tréningom v Šali zavŕšili domácu prípravu na úvodný duel kvalifikácie o postup na ME 2014 v Maďarsku a Chorvátsku. Slovenky v stredu skoro ráno odcestujú do Rouenu, kde vo štvrtok 24. októbra o 19.15 h nastúpia na zápas 2. kvalifikačnej skupiny proti Francúzkam.


V Šali sa pripravovalo 21 hráčok, z ktorých tréner Dušan Poloz vybral 16-členný káder. "Čierny Peter zostal na najbližšie stretnutie brankárke Adriane Medveďovej, pivotke Patrícii Wollingerovej, krídelníčkam Simone Pilekovej, Selme Blažekovej a spojke Sofii Demajovej," prezradil Poloz mená pätice hráčok, ktoré zostanú doma. 


Avizované problémy spojky Evy Veselkovej s kolenom sa neukázali závažného charakteru, Šalianka absolvovala tréningový proces so spoluhráčkami a nič nebránilo jej zaradeniu do konečnej nominácie na kvalifikačnú ouvertúru. 
Slovenské reprezentantky po návrate z "krajiny galského kohúta" čaká v nedeľu od 17.00 h v Mestskej športovej hale v Šali druhý kvalifikačný súboj proti Islanďankám. 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na kvalifikačný zápas o postup na ME 2014 proti Francúzsku (24. 10. v Rouene): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce) 
pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa) 
spojky: Alžbeta Polláková (BV Borussia 09 Dortmund/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Eva Veselková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL