Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Slovenky v Šali proti Islanďankám o priblíženie postupu


25.10.2013


V Šali jeden z kľúčových duelov kvalifikácie hádzanárok SR v boji o účasť na ME 2014


Hádzanárky Slovenska po štvrtkovej prehre v Rouene s Francúzkami v úvodnom vystúpení kvalifikácie ME 2014 musia teraz zamerať svoju pozornosť na nedeľňajší súboj v Šali, kde v rámci 2. kola 2. skupiny privítajú od 17.00 h Islanďanky, ktoré sú ich najväčšími konkurentkami v boji o jednu z dvoch postupových priečok.


Úvodné zápasy 2. skupiny dopadli podľa očakávania, favoriti v nich naplnili papierové predpoklady. Hráčky Islandu nedali šancu Fínkam (34:18) a Francúzky si poradili so Slovenkami (25:18). "Vedeli sme, že keď chceme nad francúzskym tímom vyhrať, musíme zahrať na hranici svojich možností, a to sa nám nepodarilo. Dievčatám som vtĺkal do hlavy, že počas duelu môže prísť fáza hry, keď sa nám bude núkať možnosť uchopiť šancu do vlastných rúk. Tá prišla na začiatku, ale my sme ju nevyužili. Keby sme premenili príležitosti, do ktorých sme sa dostávali, mohlo sa to vyvíjať inak. Z tohto pohľadu sa zrodil zaslúžený výsledok. Myslím si však, že od tohto výkonu sa môžeme odraziť, boli v ňom aj pozitíva, ako napríklad naša hra v obrane či bojovnosť. Musíme ešte zapracovať na zlepšení prechodovej fázy do útoku," poznamenal ešte v Rouene tréner SR Dušan Poloz. 


Slovenská výprava sa z krajiny galského kohúta vráti v piatok popoludní a na jeden z kľúčových zápasov tejto kvalifikácie sa bude pripravovať v dejisku nedeľňajšieho domáceho vystúpenia. "Zostáva nám niečo vyše 48 hodín, aby sme sa na islandské družstvo čo najlepšie nachystali. Videli sme ich súboj s Fínkami a usúdili sme, že sa dá nad nimi vyhrať. Rozhodne to však nebude taký slabý súper, ako si možno niekto myslí. Nečaká nás jednoduchá úloha. Veríme, že nám pomôžu aj fanúšikovia," varoval Poloz pred kvalitami najbližšieho súpera. 


Slovenské hádzanárky majú doteraz poslednú skúsenosť s hráčkami Islandu spred 13 mesiacov, keď v polovici septembra 2012 otočili na medzinárodnom turnaji žien "O štít mesta Cheb" nepriaznivý vývoj a zvíťazili tesne 23:22 (prehrávali aj 8:16). Ak by sa Polozovým zverenkám podarilo severanky zdolať, urobili by prvý, a aj keď nie rozhodujúci, ale dôležitý krok na ceste za vytúženou účasťou na ME 2014 v Chorvátsku a Maďarsku. 


Širšia nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na kvalifikačný zápas o postup na ME 2014 proti Islandu (27. 10.): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková, Adriana Medveďová (obe Iuventa Michalovce) 
pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC/Nem.), Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Alžbeta Polláková (BV Borussia 09 Dortmund/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Eva Veselková, Sofia Demajová (všetky HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske) 


Program stretnutí 2. kola 2. skupiny: 
nedeľa 27. 10.: 
17.00 h Slovensko - Island (Šaľa, rozhodujú: Nastaseová a Stancová z Rumunska), 
17.30 SEČ Fínsko - Francúzsko 


Tabuľka: 
1. Island 1 1 0 0 34:18 2 
2. Francúzsko 1 1 0 0 25:18 2 
3. Slovensko 1 0 0 1 18:25 0 
4. Fínsko 1 0 0 1 18:34 0 


Doterajšie výsledky: Island - Fínsko 34:18, Francúzsko - SR 25:18 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL