Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Weibelovej kouč povedie Islanďanky proti jej sestre


25.10.2013


Kormidelník nórskeho Molde HK Einar Jónsson je asistentom trénera hádzanárok Islandu, ktoré sa v nedeľu predstavia v Šali v kvalifikácii ME proti Slovenkám


V trénerskom štábe hádzanárskej reprezentácie žien Islandu, ktorá sa v nedeľu predstaví v Šali v súboji kvalifikácie ME 2014 proti Slovensku je aj Einar Jónsson. V národnom tíme zastáva od marca tohto roka pozíciu asistenta Águsta Jóhanssona a na klubovej úrovni vedie nórsky Molde HK, kde je od leta jeho zverenkou aj Slovenka Lucia Weibelová.


"Nič o slovenskom tíme nevyzvedal. Vie, že sa bude hrať v Šali, odkiaľ pochádzam, ako aj to, že za reprezentáciu hrá moja sestra Andrea Czanik, ale viac sme sa na túto tému nebavili," povedala k Jónssonovi L. Weibelová a pridala na jeho adresu aj pochvalu: "Je to najlepší tréner, akého som kedy mala. Tréningy má precízne pripravené, zakladá si na obrane." 


Žilinská rodáčka, ktorá je však dlhé roky doma v Šali, má za sebou úvodné tri mesiace svojho prvého zahraničného angažmánu. "Začiatky sú všade ťažké, ale zatiaľ sa nám výsledkovo darí a chceme postúpiť do vyššej súťaže. Hrávam prevažne 40 - 50 minút, hoci na nezvyklom poste pravej spojky," skonštatovala bývalá hráčka HK Slovan Duslo Šaľa, Iuventy Michalovce a ŠKP Piccard Senec. 


Lucia Weibelová využila reprezentačnú pauzu a zo severu Európy prišla na pár dní domov. "V nedeľu ráno sa vraciam späť do Nórska. Veľmi som sa tešila, že sa pôjdem pozrieť na kvalifikačný zápas. Bolo by to trochu neobvyklé vidieť môjho klubového kouča na šalianskej palubovke. Žiaľ, nestihnem to," poznamenala 30-ročná spojka, ktorá bude držať palce svojej sestre i jej spoluhráčkam z národného tímu len na diaľku. "Myslím si, že baby majú šancu nad Islanďankami zvíťaziť. Verila som im aj proti Francúzkam, takže dúfam, že v nedeľu im to vyjde. A keď sa s trénerom v Molde opäť stretneme, budem mať vďaka výsledku kvalifikačného duelu väčší dôvod na úsmev ja," dodala L. Weibelová. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL