Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Slováci zdolali Grékov aj v odvete v Modre


26.10.2013


Slovensko - Grécko 28:24 (11:14)


Hádzanári Slovenska dosiahli víťazstvo aj v druhom z dvojice tohtotýždňových medzištátnych stretnutí s Gréckom. Po piatkovej výhre v Topoľčanoch 30:20 (17:12) si zverenci trénera Zoltána Heistera poradili s týmto súperom aj v sobotňajšej odvete v Modre 28:24 (11:14). V oboch zápasoch dostali príležitosť iba hráči z extraligových klubov. Na pondelkovom zraze v Bratislave sa už objavia aj legionári, lebo reprezentantov SR čakajú prvé dve vystúpenia v I. fáze kvalifikácie o postup na MS 2015 v Katare - 30. 10. v Považskej Bystrici proti Cyperčanom a 3. 11. v Bukurešti proti Rumunom. 


Výsledok - prípravný zápas - sobota: 
Slovensko - Grécko 28:24 (11:14) 
Zostava a góly SR: Žernovič, J. Cibere - Laho, Slaninka 4, Adamčík 1, Miženko 2, Takáč, M. Briatka 3, M. Volentics 6/6, Ľ. Ďuriš 1, Mazur 3, Vallo 2, Polakovič 6, Zechmeister, Hriňák 
Pok. hody: 6/6 - 3/2, vylúčení: 3 - 4, rozhodovali: Brunovský a Čadca (obaja SR), 400 divákov 

Slovákom sa v I. polčase nepodarilo gólovo ujsť súperovi. Gréci poučení z prvého zápasu nasadili svojho najlepšieho brankára a tentoraz dokázali držať krok. Domáci sa trápili v útoku a ich zaváhania trestali hostia z rýchlych protitútokov. Výsledkom bol trojgólový polčasový náskok Grécka (14:11). Po prestávke nastal obrat. Do bránky SR sa postavil Žernovič. Ten svojimi zákrokmi pomohol spoluhráčom z tímu, ktorí pridali na dôraze v obrane. V útoku sa presadzovali Slaninka s Polakovičom a skóre sa začalo nakláňať na slovenskú stranu. Heisterovi zverenci napokon zvíťazili štvorgólovým rozdielom (28:24). 


Juraj Jurajov (asistent trénera SR): "Dnes nepodali chalani v celom zápase až taký uvoľnený výkon ako v piatok. Bolo už cítiť únavu. V prvom polčase boli lepší Gréci. V druhom dejstve sa však naša hra zlepšila a zahrali sme minimálne tak dobre ako v piatok v Topoľčanoch. Myslím si, že dnes rozhodla naša zlepšená obrana po zmene strán." 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL