Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Na Slovensku MS kadetiek v roku 2016


27.10.2013


Prvý úspech slovenskej delegácie na konrese IHF v Dauhe


Tradícia vrcholných mládežníckych podujatí v hádzanej na Slovensku bude pokračovať najbližšie už o tri roky. Na 34. kongrese Medzinárodnej hádzanárskej federácie (IHF) v katarskej Dauhe dosiahla slovenská delegácia prvý úspech, keď sa presadila s kandidatúrou na usporiadanie majstrovstiev sveta kadetiek v roku 2016. Dejiskom bude Bratislava. Slovensko sa uchádzalo spolu s Ruskom o jeden z dvoch šampionátov v dievčenskej kategórii. Napokon z toho boli pre SR kadetské MS a v Rusku sa predstaví svetová elita medzi juniorkami.


Slovenský zväz hádzanej (SZH) už v ére samostatnosti organizoval štyri vrcholné mládežnícke turnaje - v kadetskej kategórii v roku 2003 ME hráčov do 18 rokov v Košiciach a Prešove, v roku 2007 ME hráčok do 17 rokov v Bratislave, v roku 2008 MS hráčok do 18 rokov v metropole SR a v juniorskej kategórii v roku 2010 ME hráčov do 20 rokov tiež v Bratislave. 


V Dauhe bude pre SR dôležitý aj pondelok, keď bude Rada IHF rozhodovať o usporiadateľovi MS mužov v roku 2019. Kandidáti sú traja: Slovensko spoločne s Maďarskom, Nemecko s Dánskom a Poľsko. 




Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL