Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Slováci už aj s legionármi ladia formu na úvod kvalifikácie


28.10.2013


Slovenskí hádzanári sa na kvalifikačné zápasy o postup na MS 2015 proti Cyperčanom a Rumunom pripravujú v Bratislave


Hádzanári Slovenska sa v pondelok opäť zišli v Bratislave, kde sa pripravujú na dva tohtotýždňové duely 2. skupiny I. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2015 v Katare. Po dvoch minulotýždňových víťazstvách v medzištátnych zápasoch proti Grékom (v Topoľčanoch 30:20 a Modre 28:24), v ktorých nastúpili len hráči z domácich extraligových klubov, má tréner Zoltán Heister k dispozícii už aj hráčov pôsobiacich v zahraničných kluboch. "Dorazili všetci až na Miša Kopča, ktorému som dal voľno a pridá sa k nám vo štvrtok," poznamenal Heister.


Slováci majú na programe dvojfázové tréningy v bratislavských halách Mladosť a Dom športu. Do Považskej Bystrice, kde v stredu 30. októbra o 19.15 h nastúpia na úvod kvalifikácie MS proti Cyperčanom, pocestujú až v deň zápasu. "Ideme tam vyslovene len na otočku," dodal kouč reprezentantov SR, ktorí sa potom v sobotu presunú do Bukurešti, kde si v nedeľu 3. novembra o 16.30 h SEČ v šlágri 2. skupiny zmerajú sily s domácimo Rumunmi. 


Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na zápasy I. fázy kvalifikácie MS 2015 proti Cypru (30. 10. 2013 v Považskej Bystrici) a Rumunsku (3. 11. v Bukurešti): 
brankári: Richard Štochl (GK Motor Záporožie/Ukr.), Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.) 
pivoti: Michal Kopčo (VfL Gummersbach/Nem.), Martin Mazák (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica), Tomáš Laho (HC Sporta Hlohovec) 
krídla: Martin Straňovský (FC Barcelona/Šp.), Tomáš Urban, Radoslav Antl (obaja Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava) 
spojky: Csaba Szücs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Ladislav Tarhai ml. (BSV Bern Muri/Švaj.), Patrik Hruščák, Oliver Rábek (obaja Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica), Pavol Polakovič (HK Topoľčany) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL