Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Kukučka si prehru nepripúšťa, Slováci idú do Bukurešti vyhrať


31.10.2013


Peter Kukučka (stredná spojka hádzanárskej reprezentácie SR): "Určite je lepšie, že sme hrali takýto duel s Cyprom na začiatku, ako keby sme sa mali hneď predstaviť na pôde nášho najväčšieho konkurenta v skupine v Rumunsku"


Hádzanári Slovenska začali v stredu I. fázu kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2015 do Kataru vysokým víťazstvom nad outsiderom 2. skupiny Cyprom. V Považskej Bystrici si schuti zahrali a svojho súpera poslali domov s debaklom 14:35 (5:16).


Pred domácim publikom sa v reprezentačnom drese predstavil aj považskobystrický odchovanec Peter Kukučka. "Cyperčania nás ani veľmi nepreverili, bol to skôr lepší tréningový zápas," poznamenal po stretnutí hráč švajčiarskeho Kadetten Schaffhausen Handball, ktorý však našiel v stredajšej konfrontácii s protivníkom z inej výkonnostnej úrovne aj pozitívny fakt: "Určite je lepšie, že sme hrali takýto duel na začiatku, ako keby sme sa mali hneď predstaviť na pôde nášho najväčšieho konkurenta v skupine v Rumunsku. Do náročného nedeľňajšieho zápasu v Bukurešti máme pred sebou ešte zopár tréningov a v každom prípade sa chceme ešte zlepšiť." 


Kukučka už upriamuje pozornosť na meranie síl s Rumunmi (v nedeľu 3. 11. o 16.30 h), s ktorými budú Slováci podľa papierových predpokladov bojovať o jedinú postupovú priečku do II. fázy kvalifikácie. "Z toho, čo sme videli, má Rumunsko mladé a behavé družstvo. Našou výhodou je širší káder, preto chceme hrať vo vysokom tempe. Druhá rumunská šestka už nemá takú kvalitu ako základná zostava. Rumuni však hrali vyrovnané zápasy s hráčmi Islandu i Slovinska, preto musíme ísť do vzájomného súboja maximálne koncentrovaní," tvrdí skúsený tvorca hry. 


Slovenských hádzanárov nečaká v Rumunsku jednoduchá úloha, vyrovnať sa budú musieť aj s tlakom búrlivého prostredia. "Do Bukurešti ideme vyhrať. Nič iné si nepripúšťame. Keby nám to nebodaj nevyšlo, urobíme všetko pre to, aby rozdiel v skóre nebol výrazný. K dobru totiž budeme mať ešte januárovú domácu odvetu. Ako som však povedal, aj tak prehru neberieme," dodal Peter Kukučka, ktorý od začiatku tejto kvalifikácie "funguje" v pozícii hrajúceho asistenta trénera Zotána Heistera. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL