Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Do Bukurešti so šancou na zisk kľúča od brány postupu


31.10.2013


Hádzanári SR v nedeľu na rumunskej pôde v jednom z kľúčových duelov 2. skupiny I. fázy kvalifikácie MS 2015


Reprezentácia hádzanárov Slovenska má za sebou prvý krok - zrejme ten najľahší - v kvalifikácii MS 2015. V domácom prostredí zaplnenej považskobystrickej haly si zverenci trénera Zoltána Heistera v stredu spravili chuť na Cyperčanoch (35:14) pred dôležitým nedeľňajším vystúpením od 16.30 h SEČ v Bukurešti proti Rumunom (rozhodujú Nemci Schulze a Tönnies).


"Cyperčania mali dobrý pohyb, boli rýchli, ale chalani to stíhali na nohách. Myslím si, že ani Rumuni nebudú rýchlejší. Samozrejme, v ofenzíve budú rumunskí hráči nebezpečnejší, najmä pri streľbe zvonka. My budeme musieť pridať na agresivite v obrane či útoku, ako aj byť efektívnejší, aby sme uspeli," tvrdí kormidelník SR. 


Slováci majú deň prípravy k dobru, keďže ich najbližší súperi absolvujú vstup do kvalifikačných bojov až vo štvrtok večer v Pescare s Talianmi. Z piatich skupín I. fázy kvalifikácie si účasť v budúcoročnom play-off zaistia len víťazi, v 2. skupine by sa o jedinej postupovej miestenke malo rozhodnúť práve medzi Slovákmi a Rumunmi. "Všetci vieme, čo by bol pre nás najlepší výsledok. Každý bod je dôležitý, ale keďže sa hrá na dva zápasy, svoj význam má aj gólový rozdiel, lebo pri rovnosti bodov môže rozhodovať aj skóre zo vzájomných duelov. Práve z tohto dôvodu potrebujeme byť efektívni," zdôraznil Heister. 


Ostatné dve vzájomné stretnutia na súťažnej úrovni sa skončili v prospech SR. Heisterovci v nich zdolali Rumunov 28:23 v Osijeku v základnej skupine na MS 2009 v Chorvátsku a 38:33 v Kristianstade o 17. - 20. miesto na MS 2011 vo Švédsku. 


V kádri SR sa pred sobotňajším odchodom do rumunskej metropoly udejú minimálne zmeny. Do tímu pribudne pivot bundesligového VfL Gummersbach Michal Kopčo a naopak, nepocestuje skúsený ľavák Pavol Polakovič, ktorý nehral pre zranenie ani v stredu. "Vo výprave bude sedemnásť hráčov. Keďže príde Kopčo, z nominácie vypadne jeden z pivotov. Kto to z nich bude, ešte uvidíme," informoval tréner slovenského národného tímu. 


Stredajší duel proti Cypru nedohral pravý krídelník Tomáš Urban. Je však v poriadku a bude v nedeľu k dispozícii. "Podvrtol si členok. Nešlo o nič vážne, mohol pokračovať v zápase, ale nechceli sme to siliť a riskovať," dodal Heister. 


Okrem šlágra Rumunsko - SR je v 2. skupine v nedeľu 3. 11. na programe aj zápas Cyprus - Taliansko, ktorý sa hrá od 18.00 h SEČ v Nikózii. 


Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na zápas I. fázy kvalifikácie MS 2015 proti Rumunsku (3. 11. 2013 o 16.30 h SEČ v Bukurešti): 
brankári: Richard Štochl (GK Motor Záporožie/Ukr.), Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Miloš Putera (TV Grosswallstadt/Nem.) 
pivoti: Michal Kopčo (VfL Gummersbach/Nem.), Martin Mazák (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica), Tomáš Laho (HC Sporta Hlohovec) 
krídla: Martin Straňovský (FC Barcelona/Šp.), Tomáš Urban, Radoslav Antl (obaja Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava) 
spojky: Csaba Szücs ml. (TSV Hannover-Burgdorf/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Ladislav Tarhai ml. (BSV Bern Muri/Švaj.), Patrik Hruščák, Oliver Rábek (obaja Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica) 


Tabuľka: 
1. Slovensko 1 1 0 0 35:14 2 
2. Cyprus 1 0 0 1 14:35 0 
Taliansko a Rumunsko ešte nehrali. 


Doterajšie výsledky: SR - Cyprus 35:14 


Najbližší program stretnutí 2. skupiny - 1. kolo: 
štvrtok 31. 10.: 20.00 h Taliansko - Rumunsko (Pescara) 
2. kolo: 
nedeľa 3. 11.: 16.30 h SEČ Rumunsko - Slovensko (Bukurešť, rozhodujú: Schulze a Tönnies z Nemecka)
18.00 h SEČ Cyprus - Taliansko (Nikózia) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL