Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Iuventa chce v Pohári EHF proti Zagorju využiť domácu pôdu


07.11.2013


Ján Packa (tréner hádzanárok Iuventy Michalovce): "V sobotu hráme na svojej palubovke, preto chceme vyhrať čo najvyšším rozdielom"


Hádzanárky Iuventy Michalovce po októbrovom suverénnom vyradení izraelského Bnei Hertzeliya (výsledky 40:28 a 41:17) čaká pokračovanie účinkovania v Pohári EHF žien 2013/2014. Tentoraz stojí pred nimi slovinská prekážka, ich súperom v 3. kole bude RK GEN-I Zagorje, ktorý bol priamo nasadený do tejto fázy druhej najvýznamnejšej kontinentálnej pohárovej súťaže.


"O súperovi máme informácie a k dispozícii aj videozáznam z jeho zápasu. Je to líder slovinskej ligy, ktorý účinkuje tiež v Regionálnej lige za účasti balkánskych klubov. Kvalitatívne by som ho zaradil na úroveň špičky našej WHIL. Za Zagorje hrajú dve slovinské a dve reprezentantky Bosny a Hercegoviny," priblížil silu najbližšieho protivníka kouč Iuventy Ján Packa. 


"Nebezpečné sú najmä krídelníčka, ktorá je najlepšou strelkyňou celej ligy, a spojka na ľavej strane. Majú však vyrovnaný káder s hráčkami, ktoré sú rýchle i technicky na úrovni. Diváci uvidia kvalitného súpera, na konfrontáciu s ktorým sa tešíme," pokračoval v charakteristike Zagorja Packa, podľa ktorého nemá táto dvojica jednoznačného favorita: "Myslím si, že percentuálne šance sú 50:50, rozhodnúť môže domáce prostredie. V sobotu hráme na svojej palubovke, preto chceme vyhrať čo najvyšším rozdielom a pomýšľať na postup." 


Michalovčanky majú po reprezentačnej pauze víťaznú fazónu, v rámci interligy zdolali hráčky českého majstra DHK Baník Most (26:24) a naposledy si schuti zastrieľali proti hádzanárkam ŠKP Piccard Senec (44:14). "Družstvo sa nachádza v dobrej pohode, atmosféra je optimistická. S výnimkou Lucie Tobiašovej, ktorá bude k dispozícii až na duely Slovenského pohára, je káder v poriadku aj zo zdravotnej stránky," poznamenal tréner úradujúceho slovenského majstra. 


Sobotňajší zápas v Chemkostav aréne so začiatkom o 17.30 h budú rozhodovať azerbajdžanskí arbitri Alijev a Aghakišijev. V rovnakom čase je na Zemplíne na programe aj stretnutie II. futbalovej ligy MFK Zemplín Michalovce - ŽP Šport Podbrezová. Fanúšikovia sa budú musieť rozhodnúť, či dajú prednosť hádzanej na európskej scéne alebo šlágru v podaní tímov usilujúcich sa o postup do Corgoň ligy. "Je to škoda, ale verím, že tých, ktorí prídu, potešíme," dodal Packa. 


Odvetný súboj RK GEN-I Zagorje - Iuventa Michalovce sa bude hrať na budúci nedeľu (17. 11.) od 17.00 h. 


Pohár EHF žien 2013/2014 - 3. kolo - prvý zápas (odveta 17. 11. 2013 o 17.00 h): 
sobota 9. 11.: 17.30 h Iuventa Michalovce (SR) - RK GEN-I Zagorje (Slovin.), rozhodujú: Alijev a Aghakišijev z Azerbajdžanu 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL