Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Slovenky v roku 2013 ešte proti Rakúšankám a Švédkam


13.11.2013


Tréner hádzanárok SR Dušan Poloz nominoval 19-členný káder na novembrové sústredenie


Hádzanárska reprezentácia žien Slovenska má v tomto roku na programe ešte dva zrazy. Prvý v závere novembra od 25. do 28., jeho dejisko je v štádiu riešenia. "Momentálne to vyzerá na Bratislavu alebo Partizánske. Pozvali sme devätnásť hráčok, ku ktorým pribudnú ešte dve pendlujúce, čiže by sme mali mať k dispozícii 21-členný káder. Chceme zapracovať do systému dve - tri nové hráčky. Mojím prianím je, aby sa súčasne uskutočnilo aj sústredenie reprezentácie junioriek. Pôjde o vzájomné spoznanie sa, navodenie atmosféry a štruktúry práce do budúcnosti. Do úvahy pripadá ľahší spoločný tréning, prípadne v stredu by sme mohli odohrať vzájomný interný duel. Vo štvrtok 28. 11. zavŕšime túto časť prípravy oficiálnym medzištátnym zápasom s Rakúšankami," povedal k náplni výcvikového tábora kouč Sloveniek Dušan Poloz.


V 19-člennom výbere sú v porovnaní s predchádzajúcou nomináciou dve nové hráčky pôsobiace v českých kluboch - Monika Rajnohová z DHC Slavia Praha a Alžbeta Tóthová z HC Zlín. "Obe boli aj predtým v širšom kádri, ale Rajnohová vypadla pre zdravotné problémy a Tóthová nebola s nami z iných príčin. Možno nastanú určité komplikácie s uvoľnením hráčok z Nemecka a Francúzska, ale máme určité prísľuby. Zo súkromných dôvodov nepríde Lydka Jakubisová a na novembrovom sústredení sa nezúčastní ani Petra Beňušková, ktorá od kvalifikačnému zápasu s Islandom pre zlomený nos ešte nehrala. Na decembrovú akciu s ňou však počítam," poznamenal Poloz k zloženiu národného tímu. 


Práve absencie niektorých stabilných hráčok ponúkajú kormidelníkovi možnosti na vyskúšanie iných hráčok. "Chceme trochu pretočiť káder a zoznámiť sa aj s ďalšími potenciálnymi kandidátkami na reprezentačný dres a tým, samozrejme, utvoriť tlak na hráčky," podotkol český kouč v slovenských službách. 


Hádzanárky Slovenska sa opäť zídu v pondelok 2. decembra v Bratislave. Na druhý deň odletia do Švédska, kde v Skövde a Jönköpingu odohrajú 4. a 5. 12. dve medzištátne stretnutia s domácimi reprezentantkami, ktoré sú vicemajsterkami Európy z roku 2010. "Nomináciu určím v priebehu predchádzajúceho zrazu, ale veľa zmien v nej nebude," dodal D. Poloz. 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na sústredenie od 25. - 28. novembra 2013: 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková, Adriana Medveďová (obe Iuventa Michalovce) 

pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 

krídelníčky: Simona Pileková (SG BBM Bietigheim/Nem.), Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa) 

spojky: Alžbeta Polláková (BV Borussia 09 Dortmund/Nem.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Alžbeta Tóthová (Handball Club Zlín/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Eva Veselková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske) 

Náhradníčky: 
Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Silvia Bachratá (BSV Sachsen Zwickau/Nem.), Terézia Szöllösiová, Veronika Habánková (obe Iuventa Michalovce), Adriana Grandtnerová, Sofia Demajová (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Zuzana Hollá, Selma Blažeková (obe HK Slávia Partizánske), Dominika Kodajová (ŠKP Piccard Senec) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL