Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Kanonierka Dubajová rozstrieľala Chorzów


14.11.2013


Hádzanárky MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz dostali súperky z KPR Ruch Chorzów na kolená zásluhou 17-gólovej kanonády Slovenky Kataríny Dubajovej


Dve skúsené slovenské hádzanárky momentálne pália ako z "kanóna". Nielen Alžbeta Tóthová v drese HC Zlín, ale aj Katarína Dubajová za MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz. Tridsať gólov Tóthovej (13+17) v ostatných dvoch dueloch spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL) rezonuje u hádzanárskych priaznivcov, ale pozornosť si zaslúži aj Dubajová, ktorá sa podobnou vizitkou prezentovala v poľskej PGNiG Superlige.


V 8. kole doma proti SPR Olkusz (36:20) skórovala jedenásťkrát vrátane piatich úspešných pokusov z pokutových hodov. V 9. kole sa pri víťazstve na palubovke KPR Ruch Chorzów (34:29) predviedla v rovnakom svetle ako Tóthová proti Porube a konto súpera zaťažila 17 presnými trefami. "Ak sa nemýlim, je to môj rekord v ligovej súťaži. Raz sa mi už podarilo dať 17 gólov za Slovan Duslo Šaľa, keď sme vo štvrťfinále Pohára EHF 1999/2000 vyradili vďaka domácemu víťazstvu 29:26 dánsky FIF Kodaň a postúpili do semifinále," rozpamätala sa Katarína Dubajová a k svojmu víkendovému predstaveniu ďalej uviedla: "Neviem, čo sa dialo, ale jednoducho mi to tam padalo. Súperky osobne bránili našu strednú spojku a ja som mala viac priestoru. Máme výbornú pivotku i krídelníčku, s ktorými je radosť hrať." 


Dubajová dala v prvom polčase, ktorý sa skončil nerozhodne 16:16, šesť gólov. Po zmene strán bola 34-ročná spojka akoby neudržateľná. Z osemnástich gólov Nowého Saczu dosiahla sama jedenásť. Opäť mala aj stopercentnú úspešnosť pri premieňaní pokutových hodov. "Ťahali sme sa so súperom, dlho to bolo vyrovnané, ale od 45. minúty sa to nejako rozbehlo a skutočne mi do bránky padlo aj nemožné. Keď je pohoda a chuť, tak sa hrá dobre. Osobku na mňa nasadili až v záverečnej päťminútovke, ale to už bolo zbytočné," poznamenala autorka presnej polovice gólov svojho družstva v Chorzówe. 


Zverenky trénerky Lucyny Zygmuntovej druhýkrát za sebou bodovali naplno a počas víkendu môžu proti MKS Piotrcovia Piotrków Trybunalski pridať pred prestávkou v súťaži tretie víťazstvo v rade. "Samozrejme, že ideme do zápasu s cieľom vyhrať. Ak sa nám to podarí, budeme zimovať na štvrtom mieste. Bolo by to super, všetci sa tu z toho tešia," povedala historicky najlepšia kanonierka slovenskej ženskej hádzanárskej reprezentácie. Na otázku, či má ešte gólový apetít, Dubajová odvetila: "V prvom rade chcem, aby sme zvíťazili. To, či sa mi bude opäť tak strelecky dariť, nie je až také dôležité, ale určite by ma to potešilo." Keď to aj so spoluhráčkami dokáže, s lepším pocitom si bude môcť užiť týždňové voľno. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL