Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Jakubisovej Thüringer chce Hypu odplatiť lanské vyradenie


14.11.2013


Po ľahkom postupe v Nemeckom pohári čaká na hádzanárky Thüringer HC ťažký boj v Lige majstrov


Hádzanárky bundesligového šampióna Thüringer HC sú na čele najvyššej nemeckej súťaže, keď v doterajších desiatich súbojoch dosiahli deväť víťazstiev a jednu remízu. Obhajkyne prvenstva si v stredu suverénne vybojovali postup do štvrťfinále DHB-Pokalu, keď na palubovke DJK/MJC Trier zvíťazili vysoko 40:21. K osemfinálovej výhre prispela štyrmi gólmi aj slovenská krídelníčka Lýdia Jakubisová, na strane domáceho zdolaného družstva bola trikrát strelecky úspešná jej reprezentačná kolegyňa - pivotka Andrea Czanik-Weibelová.


"Zápas mal jednoznačný priebeh," skonštatovala Jakubisová, ktorá sa so spoluhráčkami sústredí na nedeľňajšie vystúpenie v Lige majstrov. Tímu THC sa v základnej A-skupine doteraz príliš nedarilo, keď v piatich vystúpeniach nazbieral len dva body a figuruje na poslednej 4. priečke. Napriek tomu nie je pred záverečným 6. kolom nič stratené a v hre je aj postup z 2. priečky za suverénnym maďarským Györi Audi ETO KC. Zverenky trénera Herberta Müllera potrebujú v domácom prostredí v Nordhausene zdolať rakúske Hypo Niederösterreich (na jeho palubovke podľahli 23:29) aspoň o štyri góly. Ak sa im to podarí a hádzanárky Györu podľa očakávania v sobotu triumfujú nad súperkami z rumunského HCM Baia Mare, postup nemeckého majstra bude realitou. 


"V nedeľu to bude náročné. Hypu máme čo vracať. Teoreticky vieme, čo potrebujeme uhrať, ale ešte to musíme splniť aj na ihrisku. U súpera sme nehrali až tak zle. Obrana nám fungovala dobre, ale stroskotávali sme na brankárke rakúskeho tímu. V prvom rade sa musíme sústrediť na defenzívu a potom byť koncentrované pri premieňaní príležitostí," uviedla L. Jakubisová. Najlepšiu hádzanárku SR za rok 2012 trápi boľavý chrbát: "Mám ho trochu narazený ešte zo zápasu proti Baia Mare, ale inak som zdravotne v poriadku." 


Thüringer HC a Hypo Niederösterreich sa v sezóne 2012/2013 stretli v semifinále Pohára víťazov pohárov. Po remíze 32:32 v Nemecku a domácom víťazstve 24:22 sa z postupu do finále tešil rakúsky klub, ktorý sa potom stal aj držiteľom trofeje pre celkového víťaza PVP. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL