Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Iuventa do Slovinska po postup do osemfinále Pohára EHF


15.11.2013


Ján Packa (tréner hádzanárok Iuventy Michalovce): "Do Zagorja nejdeme udržiavať náš náskok, to by bola chyba, ale vyhrať"


Hádzanárky Iuventy Michalovce sa minulotýždňovým domácim víťazstvom 31:24 (14:13) nad RK GEN-I Zagorje v prvom zápase 3. kola Pohára EHF žien 2013/2014 výrazne priblížili k postupu. Posledný krok na ceste do osemfinále tejto súťaže však budú musieť spraviť v nedeľu 17. 11. od 17.00 h (rozhodujú Ukrajinci Miščuk a Rožkov) na palubovke slovinského tímu.


"Určite sme o krôčik bližšie, ale to ešte neznamená, že máme postupovú istotu. Zagorje má totiž veľmi dobré družstvo, v domácom prostredí bude určite silnejšie a bude si aj viac veriť ako u nás," upozornil na úvod rozhovoru tréner Iuventy Ján Packa. 


Michalovčanky v prvom stretnutí predviedli kvalitný výkon, na ktorý budú chcieť nadviazať aj v odvete. "Do Zagorja nejdeme udržiavať náš náskok, to by bola chyba, ale vyhrať. Musíme hrať tak sústredene ako doma, keď sme sa najmä v druhom polčase prezentovali výbornou obranou a darilo sa nám aj v útoku. Musíme ustáť očakávaný nápor súpera v prvom dejstve. Ak sa nám to podarí, po zmene strán by sme to mali už zvládnuť, lebo kondične sme na tom lepšie," tvrdí kouč úradujúceho slovenského majstra. 


Iuventa má na dosah svoju štvrtú účasť medzi šestnástkou najlepších tímov na európskej pohárovej scéne. V osemfinále Pohára EHF si zahrala v sezónach 2006/2007, 2007/2008 a v PVP 2008/2009. "S naším náskokom pred odvetou som spokojný, ale mohol byť ešte výraznejší. Už som zažil aj situácie, keď nestačilo ani desaťgólové vedenie. Dievčatám celý týždeň zdôrazňujem, aby sa nespoliehali, že máme k dobru sedemgólový rozdiel. Musia na to zabudnúť, byť obozretné a ísť do toho opäť s maximálnou bojovnosťou. Začína sa od 0:0," poznamenal J. Packa. 


Zemplínčanky nemali tento týždeň zápasové povinnosti, duel 9. kola spoločnej slovensko-českej súťaže (WHIL) v Partizánskom odohrajú na budúci piatok 22. novembra. "Prišlo nám to vhod. Mohli sme pracovať na tom, čo potrebujeme zlepšiť, i na určitých taktických variantoch," dodal michalovský kormidelník. 


Výprava Iuventy odcestuje do Slovinska v sobotu ráno. V dejisku duelu si zatrénuje večer i na druhý deň predpoludním. Zdravotná situácia v kádri sa od uplynulého týždňa nezmenila. 


Pohár EHF žien 2013/2014 - 3. kolo - odveta: 
nedeľa 17. 11.: 17.00 h: RK GEN-I Zagorje (Slovin.) - Iuventa Michalovce (SR), prvý zápas 24:31, 
rozhodujú: Miščuk a Rožkov z Ukrajiny 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL