Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Halu po OH 2016 v Riu premenia na štyri školy


15.11.2013


V Riu de Janeiro rozoberú hádzanársku halu a urobia z nej štyri školské zariadenia


Organizátori olympijských hier 2016 v brazílskom Riu de Janeiro prezradili, že hádzanársku arénu, na ktorej zhotoviteľa sa len v týchto dňoch začalo výberové konanie, po skončení hier rozoberú a spravia z nej štyri školy rozmiestnené po meste.


Pri stavbe dejiska hádzanárskych zápasov využijú koncept tzv. kočovnej architektúry, ktorý potom umožní jeho premenu na tri školy v Barra da Tijuca a jednu na Maracane, pričom každá z nich pojme 500 žiakov. Projekt zanechá v meste dedičstvo v hodnote 57 miliónov eur. 


Začiatok výstavby haly "Olympic Park arena" s kapacitou hľadiska 12 000 miest, v ktorej sa okrem hádzanej na OH bude hrať aj gólbal v rámci paralympijských hier, sa očakáva v prvej polovici budúceho roka. Hotová by mala byť v druhom polroku 2015. Náklady sú odhadované vo výške 39 miliónov eur. 


"S cieľom zabezpečiť čo najlepšie využitie verejných finančných zdrojov definoval tím podieľajúci sa na projekte budúci účel stavby. Hádzanárska hala bude prispôsobená konceptu kočovnej architektúry, ktorá sa využije prvýkrát v rámci OH," uviedla prezidentka Samosprávnej olympijskej spoločnosti Maria Silvia Bastosová Marquesová, ktorú doplnil šéf organizačného výboru OH 2016 Carlos Nuznam: "Premena hádzanárskej haly na štyri školy po OH je skvelým príkladom toho, že hry môžu priniesť miestnemu obyvateľstvu aj hmatateľný prínos." 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL