Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

THC sa revanšoval Hypu, Jakubisovej klub medzi Top 8 v LM


18.11.2013


Úspešné víkendové vystúpenia slovenských hádzanárok v európskych pohárových súťažiach


Uplynulý víkend priniesol úspechy slovenských hádzanárok na európskej scéne. V Pohári EHF postúpili do osemfinále nielen hráčky Iuventy Michalovce, ale aj DHK Baník Most so Slovenkou Petrou Beňuškovou. Tá prežila v sobotu málo vídanú drámu so šťastným koncom. Po prehre 21:28 na palubovke HC Zalau hráčky českého majstra zdolali rumunského súpera rovnakým výsledkom doma (po polčase vyhrávali už 17:7), a tak nasledoval rozstrel zo značky pokutového hodu. V ňom zverenky kouča Dušana Poloza pred 1250 fanúšikmi nezaváhali, Zalaučanky jeden svoj pokus nepremenili a "čierne anjelky" boli opäť v siedmom nebi. "Toto prevýšilo aj minulosezónne finále Vyzývacieho pohára," vyhlásil Poloz.


Beňušková nastúpila aj napriek ešte nie celkom zahojenému zlomenému nosu. K víťazstvu v odvete a postupu Mosta prispela dovedna siedmimi gólmi, z toho trikrát uspela z pokutového hodu vrátane úspešného pokusu v rozstrele. Hoci sa doň prihlásila sama, priznala, že "samozrejme, nejaké tie nervy tam pracovali"


Veľká radosť zavládla v nedeľu v Nordhausene, kde si hádzanárky bundesligového šampióna Thüringer HC aj so Slovenkou Lýdiou Jakubisovou prvýkrát vybojovali účasť v hlavnej skupinovej fáze Ligy majstrov žien. Pred stretnutiami záverečného 6. kola potrebovali na postup zo základnej A-skupiny sobotňajšiu výhru už istého postupujúceho maďarského Györi Audi ETO KC nad rumunským HCM Baia Mare (28:26) a následne zdolať rakúske Hypo Niederösterreich minimálne o štyri góly. Zverenky kouča Herberta Müllera to pred vyše dvojtisícovou návštevou dokázali ľahšie, ako predpokladali. Hypo poslali domov s vysokou prehrou 25:34 (11:17), čím sa mu revanšovali za vyradenie v semifinále Pohára víťazov pohárov 2012/2013. 


"Je skvelé, že sme sa prebojovali ďalej. Atmosféra bola skvelá, tréner bol s naším výkonom spokojný. Začiatok zápasu bol trochu nervózny, ale postupne sme sa dostali do tempa a pôsobili sme na ihrisku suverénne. Veľmi sa z postupu tešíme, určite sme nečakali takéto jednoznačné víťazstvo," uviedla L. Jakubisová, ktorá sa však tentoraz nedostala na hraciu plochu. "Ja som síce nehrala, ale spoluhráčka, ktorá nastúpila na mojom poste, podala výborný výkon, takže nebol dôvod ju striedať," dodala najlepšia hádzanárka SR za rok 2012, ktorá bude so záujmom sledovať, koho žreb osmičky najlepších tímov LM žien nadelí Thüringeru do skupiny. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL