Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Iuvente vyšlo želanie, v osemfinále P-EHF proti Leverkusenu


19.11.2013


V osemfinále Pohára EHF v hádzanej žien súboj Iuventy Michalovce s Bayerom 04 Leverkusen


Hádzanárky Iuventy Michalovce sa v osemfinále Pohára EHF žien 2013/2014 stretnú s nemeckým TSV Bayer 04 Leverkusen. Rozhodol o tom utorkový žreb vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej (EHF). Michalovčanky sa v dvojzápase o účasť vo štvrťfinále najskôr predstavia v domácom prostredí a potom zavítajú na palubovku bundesligového tímu. Prvé stretnutia osemfinále Pohára EHF sú na programe 1./2. februára, odvety sa budú hrať o týždeň neskôr 8./9. 2. 2014. 


"Chceli sme hrať konečne odvetu doma. To nám síce nevyšlo, ale splnilo sa nám želanie ohľadom súpera. Z ôsmich možných protivníkov sme si najviac priali práve Leverkusen. Je to síce náročný súper, ale zároveň aj atraktívny. Špecifickú príchuť dáva tomuto súboju aj naša bývalá hráčka Denisa Glankovičová, ktorá od svojho odchodu z Michaloviec pôsobí už dlhé roky práve v Leverkusene. My sme boli už pred žrebom presvedčení, že s každým jedným protivníkom sa dá bojovať o postup," uviedol športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny, ktorý krátko pred vyžrebovaním súpera pre úradujúceho slovenského majstra vyslovil práve názov nemeckého klubu momentálne figurujúceho na 6. mieste tabuľky I. bundesligy. 


Iuventa bola medzi oktetom nenasadených družstiev a jej najbližší súper mohol vzísť z nasadenej osmičky, ktorú tvorili: Kodaň Haandbold (Dán.), Team Esbjerg (Dán.), Elche C.F. Mustang (Šp.), TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem.), Ipress Center-Vác (Maď.), U Jolidon Kluž (Rum.), Dinamo Volgograd (Rus.) a Lada Togliatti (Rus.). 


"Veľmi sa teším z výsledku žrebovania. Nechcel som najmä ruské tímy. Leverkusen bol náš želaný protivník. Som rád, že uvidíme atraktívneho súpera z Nemecka. Myslím si, že žreb bol pre nás priaznivý. S Leverkusenom sa dá hrať, pre hráčky to bude veľká motivácia. Škoda, že začíname doma, ale čo sa dá robiť. Tešíme sa na konfrontáciu s inou hádzanárskou školou. Náš postup by bol fantastický úspech, ja však verím, že sa nám to môže podariť,“ povedal kouč Iuventy Ján Packa k meraniu síl s družstvom TSV Bayer 04, ktoré v uplynulej sezóne stroskotalo práve v tejto istej fáze súťaže, ale bolo to v Pohári víťazov pohárov, kde nestačilo na rakúsky tím Hypo Niederösterreich. 


Zemplínčanky vyradili v 3. kole Pohára EHF 2013/2014 slovinský RK GEN-I Zagorje (31:24 a 21:27), hráčky Leverkusenu si postup medzi šestnásť najlepších tímov tejto kontinentálnej pohárovej súťaže vybojovali cez portugalský Alavarium / Love Tiles (43:28 a 38:27, dvakrát sa hralo v Nemecku). 


Úradujúci český majster DHK Baník Most so Slovenkou Petrou Beňuškovou a trénerom reprezentácie SR Dušanom Polozom si v osemfinále zmeria sily s dánskym klubom Team Esbjerg. 


Vyžrebované dvojice osemfinále Pohára EHF v hádzanej žien 2013/2014 (prvé zápasy 1./2. 2. - odvety 8./9. 2. 2014): 
DHK Baník Most (ČR, Petra Beňušková) - Team Esbjerg (Dán.) 
Iuventa Michalovce (SR) - TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem., Denisa Glankovičová) 
Cankaya Belediyesi Anka Spor Kulübü (Tur.) - U Jolidon Kluž (Rum.) 
Frisch Auf Göppingen (Nem.) - Kodaň Haandbold (Dán.) 
Dinamo Volgograd (Rus.) - Skuru IK (Švéd.) 
Fehérvár KC (Maď.) - Ipress Center-Vác (Maď.) 
Rocasa Ace Gran Canaria (Šp.) - Lada Togliatti (Rus.) 
Astrachanočka Astrachán (Rus.) - Elche C.F. Mustang (Šp.) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL