Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

V Thüringeri spokojnosť so žrebom LM žien


20.11.2013


V 1. skupine traja debutanti, v 2. skupine kvarteto víťazov najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže ženských hádzanárskych klubov


Jedinou slovenskou zástupkyňou v hlavnej skupinovej fáze Ligy majstrov hádzanárok 2013/2014 je Lýdia Jakubisová. Jej nemecký klub Thüringer HC na poslednú chvíľu - vďaka vysokému víťazstvu nad Hypom Niederösterreich 34:25 v záverečnom kole základných skupín - prekĺzol medzi osmičku najlepších tímov najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže ženských klubov. Utorkový žreb vo viedenskom sídle EHF bundesligovému šampiónovi prial, dostal sa do 1. skupiny, v ktorej mu spoločnosť budú robiť dánsky FC Midtjylland, macedónsky WHC Vardar SCBT Skopje a IK Sävehof zo Švédska.


"Ako sme mali náročnú skupinu v základnej fáze súťaže, tak teraz sme dostali všetkých protivníkov, ktorých si náš tréner Herbert Müller prial. Teraz už len z toho musíme čo najviac vyťažiť na palubovke. Myslím si, že šanca na postup do semifinále je veľká. Bude to síce náročné, keďže okrem Ligy majstrov nesmieme zabúdať ani na úspešné účinkovanie v I. bundeslige, ale je nás dosť, takže sa tešíme na túto novú výzvu," uviedla krídelníčka Lýdia Jakubisová z Thüringeru HC, ktorý spolu s Vardarom i Sävehofom debutuje v hlavnej fáze LM. 


Prvé zápasy v nej sú naplánované na 1./2. februára, posledné prídu na rad 15./16. marca 2014. Len prví dvaja z oboch skupín si zaistia miestenku do semifinále.
 

Žreb hlavnej skupinovej fázy Ligy majstrov v hádzanej žien 2013/2014: 
1. skupina: 
FC Midtjylland (Dán.), WHC Vardar SCBT Skopje (Maced.), IK Sävehof (Švéd.), Thüringer HC (Nem., Lýdia Jakubisová) 

2. skupina: 
RK Krim Mercator Ľubľana (Slovin.), Györi Audi ETO KC (Maď.), Larvik HK (Nór.), "Budučnost" Podgorica (Č. Hora) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL