Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Demajová nie na zraz reprezentácie, ale pod skalpel


22.11.2013


Hádzanárka Šale Sofia Demajová je už po operácii kolena


Hádzanárka HK Slovan Duslo Šaľa Sofia Demajová dostala tento týždeň dodatočnú pozvánku na blížiaci sa zraz ženskej reprezentácie Slovenska, ale namiesto účasti na akcii národného tímu musí momentálne zo zdravotných dôvodov nútene pauzovať. Vyšetrenia kolena odhalili poškodený meniskus, a preto sa 22-ročná spojka podrobila chirurgickému zákroku. 


"Z času na čas ju to bolelo, preto išla približne pred mesiacom na vyšetrenie. Koleno cítila pri niektorých pohyboch, ale naďalej nastupovala v zápasoch. Hrala ešte aj v nedeľu na palubovke Veselí. Sofia sa vo štvrtok podrobila zákroku, poškodený meniskus jej vyčistili a obrúsili. Pauza Demajovej by mala byť záležitosť pár týždňov. Do konca decembra by mala byť fit, možno ešte stihne aj decembrové vyvrcholenie Slovenského pohára," poznamenal sekretár šalianskeho Dusla Ladislav Kovács a dodal: "Operácia bola zámerne plánovaná na obdobie prestávky v súťaži WHIL. Demajová síce prišla o štart v reprezentácii, ale nechceli sme riskovať, že sa stav jej kolena v budúcnosti zhorší." 


Sofia Demajová sa už zotavuje po operácii a od roku začiatku roka 2014 chce byť opäť k dispozícii trénerovi Rudolfovi Petrikovičovi. „Mala som poškodenú chrupavku. Kúsok sa mi z nej ulomil, a tak mi ho vybrali. Problémy s kolenom som musela mať už dlhšie, ale začala som ich vnímať len pred mesiacom. Dúfajme, že všetko pôjde podľa plánov a o mesiac budem fit. S vedením klubu sme sa dohodli, že operáciu absolvujem teraz, aby som bola na pokračovanie ligovej sezóny opäť zdravá. Budem na sebe pracovať, aby to bolo čo najrýchlejšie,“ sľúbila v reakcii vysoká blondína z tímu šalianskeho vicemajstra. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL