Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Najlepšiu hráčku SR 2012 čaká polročná pauza


22.11.2013


Thüringer HC prišiel na dlhší čas o slovenskú krídelníčku Lýdiu Jakubisovú


Zlá správa pre slovenskú hádzanú prišla z Nemecka. Lýdia Jakubisová si vážne zranila koleno v stredajšom stretnutí I. bundesligy žien proti HSG Blomberg-Lippe (35:23). Thüringer HC je síce po víťazstve na palubovke súpera jesenným majstrom najvyššej nemeckej súťaže, ale na dlhší prišiel o svoju skúsenú ľavorukú krídelníčku. „Mám roztrhnutý predný skrížený a ešte aj bočný väz,“ potvrdila jóbovú zvesť L. Jakubisová.

K zraneniu prišlo v poslednom zápase pred reprezentačnou pauzou. „Žiaľ, v podstate to nebol dôležitý duel, ale v práve v takýchto prichádza k nešťastným okamihom. Išla som do trháku, strelila som síce gól, ale pri doskoku mi úplne vyskočilo koleno,“ opísala bojnická rodáčka osudný moment zo 16. min stredajšieho stretnutia. 

Jakubisová mala skúsenosť so zranením kolena spred dvoch rokov, keď si v medzištátnom priateľskom zápase s Brazíliou (27:32) v septembri 2011 roztrhla predný skrížený väz a na palubovky sa vrátila v apríli 2012. „Tentoraz to bolo druhé koleno, to neoperované. Hneď som vedela, čo je vo veci. Magnetická rezonancia na druhý deň to aj potvrdila. Súčasné zranenie je vážnejšie ako to predtým, aj ma to viac bolí. Teraz chodím o barlách, pri prvom som kráčala po svojich. Čo sa dá robiť,“ skonštatovala pravá krídelníčka, ktorá bude chýbať nielen úradujúcemu nemeckému šampiónovi pri premiérovej účasti v hlavnej skupinovej fáze Ligy majstrov, ako aj reprezentácii Slovenska v marcových kvalifikačných zápasoch o postup na ME 2014 proti Fínsku. 


„Koleno musí najskôr odpuchnúť, musím ho vedieť znova vystrieť a ohnúť. Až potom ma môžu operovať. Takže ma čaká minimálne polročná pauza,“ dodala L. Jakubisová, ktorú vyhlásili za najlepšiu hádzanárku SR za rok 2012.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL