Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Slovenky sa pripravujú v Šali, vo štvrtok test s Rakúšankami


25.11.2013


Tréner hádzanárok Slovenska Dušan Poloz musel urobiť v nominácii na tohtotýždňové sústredenie viacero zmien


Slovenské hádzanárske reprezentantky začali v pondelok štvordňové sústredenie, počas ktorého sú ubytované v Šoporni a trénujú v Šali. Na zraze sa hlásilo 19 hráčok, ale hlavný kouč žien SR Dušan Poloz musel od zverejnenia nominácie urobiť v zložení družstva viacero zmien. Z pôvodného výberu vypadli z rôznych príčin Lucia Gubiková, Martina Školková, Alžbeta Tóthová a Simona Pileková. Spomedzi náhradníčok sa namiesto nich dostalo do kádra kvarteto Adriana Grandtnerová, Terézia Szöllösiová, Selma Blažeková a Dominika Kodajová. Dodatočnú pozvánku dostala aj Sofia Demajová, ale tá sa minulý týždeň podrobila chirurgickému zákroku kolena. Nielen na tomto zraze nebude môcť byť k dispozícii najlepšia slovenská hádzanárka za rok 2012 Lýdia Jakubisová, ktorá bude pauzovať po minulotýždňovom zranení kolena minimálne pol roka.


"V pondelok budeme trénovať raz, v utorok dvakrát, v stredu nás okrem popoludňajšieho tréningu čaká predpoludním interný duel s juniorskými reprezentantkami, ktoré sa tiež pripravujú v Šali. Vo štvrtok máme v pláne jeden tréning a večer zápas s Rakúskom," povedal k náplni sústredenia tréner brankárok a videoanalytik Ján Lajčák. 


Poloz chce počas nasledujúcich dní zapracovať do družstva nové hráčky a využiť sústredenie, počas ktorého určí nomináciu aj na najbližšiu reprezentačnú akciu, na nastavenie spoločného herného systému pre ženskú i juniorskú reprezentáciu. 


Slovenky budú mať po medzištátnom stretnutí s Rakúšankami, ktorý sa v Mestskej športovej hale v Šali uskutoční vo štvrtok 28. 11. o 17.30 h, trojdňové voľno. V pondelok 2. decembra sa opäť zídu v Bratislave pred utorkovým odletom do Švédska na dve merania síl s domácimi vicemajsterkami Európy 2010 v Skövde (4. 12.) a Jönköpingu (5. 12.). 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na sústredenie od 25. - 28. novembra 2013: 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Adriana Grandtnerová (HK Slovan Duslo Šaľa) 
pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Alžbeta Polláková (BV Borussia 09 Dortmund/Nem.), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Eva Veselková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske), Dominika Kodajová (ŠKP Piccard Senec) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL