Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Pre Tóthovú radosť chytať, Rebičová aj s gólmi v talóne


29.11.2013


Polozov dohovor zabral, proti Rakúšankám splnili jeho zverenky stanovené úlohy


Hádzanárky Slovenska s výnimkou úvodnej desaťminútovky ovládli štvrtkové medzištátne stretnutie žien, v ktorom si v Mestskej športovej hale v Šali poradili s Rakúšankami 32:23 (17:10).


V prvom polčase bola oporou brankárka Žaneta Tóthová, ktorá podržala družstvo úspešnými zákrokmi vrátane dvoch zneškodnených pokutových hodov. "Chytalo sa mi super. Dievčatá si dobre plnili povinnosti v defenzíve, to je potom radosť stáť v bránke za takou obranou. Chytila som len jednu sedmičku, druhá skončila na žrdi," skromne poznamenala Ž. Tóthová, ktorá bude chýbať na budúcotýždňovej akcii reprezentačného tímu vo Švédsku pre klubové povinnosti vo francúzskom Stella Saint-Maur. "Verím však, že dievčatá budú aj tam úspešné." 


Najlepšou strelkyňou duelu bola kanonierka michalovskej Iuventy Marianna Rebičová, ktorá strelami z diaľky zaťažila v prvom polčase rakúske konto piatimi a po zmene strán troma gólmi. "Som rada, že sa mi strelecky darí. Verím, že mi to takto pôjde aj naďalej a budem sa ešte zlepšovať. Dúfam, že som si nechala nejaké góly v talóne aj na zápasy vo Švédsku," s úsmevom povedala ešte len 20-ročná Rebičová. 


Spokojný po zápase bol aj tréner ženskej reprezentácie SR Dušan Poloz, ktorý však musel svojim zverenkám v stredu večer dohovoriť. "V ten deň sme hrali so slovenskými juniorkami a z môjho pohľadu to dopadlo katastrofálne. Proti Rakúšankám to už vyzeralo trochu inak. My sme si povedali, že v týchto blokoch prípravy chceme skúšať obranné systémy 0-6 a 1-2-3. Posun nastal aj v útoku najmä vďaka väčšej uvoľnenosti. V prvom polčase nám išla veľmi dobre streľba spojok, aj keď rakúske brankárky toho veľa nechytili. Z toho pohľadu je pozitívne, že dokazujeme kvalitu slovenských spojok. Dali sme cez 30 gólov, čo je dôležité z hľadiska sebavedomia a pocitu, že sme na správnej ceste. Aby dievčatá uverili, že s herným systémom, s ktorým pracujeme, sa dajú uhrať dobré výsledky," povedal Poloz. 


Hádzanárky SR sa opäť zídu v pondelok v Bratislave pred utorkovým odchodom na dva prípravné zápasy vo Švédsku. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL