Máj 2024
PUSŠPSN
4

W17 EHF Euro 2015

Slovenky už bez kvarteta, ale s Gubikovou a Beňuškovou


29.11.2013


Nominácia hádzanárok Slovenska na zápasy vo Švédska


Tréner hádzanárok Slovenska Dušan Poloz určil počas tohtotýždňového sústredenia v Šali nomináciu na dve medzištátne stretnutia proti Švédkam, ktoré sa uskutočnia v stredu 4. 12. o 19.15 h v Skövde a vo štvrtok 5. 12. s rovnakým začiatkom v Jönköpingu.


Z 19-členného kádra z prípravy v Šali sa na pondelkovom zraze v Bratislave objaví 15 hráčok, ktoré doplní dvojica donominovaných. 


"Do Švédska pocestuje 17 hráčok. Vypadli dievčatá, ktoré nemôžu absolvovať reprezentačnú akciu, pretože ich zahraničné kluby neuvoľnili. Ide o brankárku Žanetu Tóthovú, spojku Alžbetu Pollákovú a krídelníčku Dagmar Stuparičovú. Štvrtou, ktorá s nami nepôjde, je ďalšia spojka Dominika Kodajová. Naopak, do družstva pribudnú michalovská brankárka Lucia Gubiková a stredná spojka Petra Beňušková z DHK Baník Most," uviedol Poloz k zmenám vo svojom výbere. 


Slovenky si pred odchodom do Švédska stihnú ešte raz v Bratislave zatrénovať. "Popoludní máme jeden tréning a v utorok ráno cestujeme na sever Európy," dodal kouč SR. 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na medzištátne zápasy vo Švédsku (4. a 5. 12.): 
brankárky: Lucia Gubiková, Adriana Medveďová (obe Iuventa Michalovce), Adriana Grandtnerová (HK Slovan Duslo Šaľa) 
pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Eva Veselková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL