Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Slovenky dvakrát preveria vicemajsterky Európy 2010


03.12.2013


Hádzanárky SR v stredu a vo štvrtok v prípravných dueloch proti Švédkam


Hádzanárska reprezentácia žien Slovenska v utorok ráno odcestovala do Švédska na posledné dva tohtoročné zápasy. V medzištátnych stretnutiach v stredu 4. decembra v Skövde a vo štvrtok 5. decembra v Jönköpingu (oba od 19.15 h) si zahrajú proti domácim Švédkam.


"Voľba tohto súpera nebola náhoda. Švédsko je takisto ako naši kvalifikační protivníci Fínsko a Island zo Škandinávie, taký bol môj zámer. Švédky nepostúpili na decembrové MS, keď v play-off stroskotali na Poľkách. Vedel som, že ich kouč Torbjörn Klingvall, s ktorým som kamarát, bude zháňať nejakého súpera. Počas letného sústredenia s Mostom v Nórsku sme sa bavili o tejto možnosti a napokon sa to dohodlo. Švédky sú vicemajsterky Európy spred troch rokov a hoci nepostúpili na tohtoročný svetový šampionát, majú kvalitné družstvo. Určite nás dobre preveria a zistíme, či sa herne posúvame ďalej. Bude to pre nás kvalitná príprava, potrebujeme sa konfrontovať s lepšími tímami," povedal pred odchodom na sever kontinentu tréner SR Dušan Poloz. 


Jeho zverenky si na záver minulotýždňového sústredenia zmerali sily s Rakúšankami (32:23), Švédky absolvovali dva duely v Nemecku, kde prehrali 28:30 (12:15) a 27:28 (11:16). V prvom bola ich najlepšou strelkyňou Ida Odénová so siedmimi gólmi, v druhom súboji sa Linnea Torstensonová presadila šesťkrát, z toho trikrát z pokutového hodu. 


Na pondelkovom bratislavskom zraze nechýbal nikto zo 17 nominovaných hráčok slovenského výberu, v ktorom však z rôznych príčin absentuje viacero skúsených hráčok (Jakubisová, Ž. Tóthová, Polláková, Stuparičová,...). Po podvečernom tréningu nasledoval v utorok skoro ráno odlet na sever Európy. "Hráčky, ktoré cestujú, majú dôveru a všetky by sa mali objaviť aj na ihrisku proti Švédkam," poznamenal Poloz a potom ešte k očakávaniam od svojich zvereniek dodal: "Okrem hernej pracujeme aj na mentálnej príprave. Prístup k reprezentácii minule v určitých fázach trochu pokrivkával. Srdce a bojovnosť za svoju krajinu musí byť v každom stretnutí. Národný tím je výkvet toho najlepšieho, čo tento šport ponúka. Hovoriť o motivácii je zbytočné, tá musí byť samozrejmosťou. Zdá sa, že dievčatá po dohovore pochopili, čo od nich chcem. Ukázalo sa to už v zápase s Rakúskom. Každý duel v reprezentačnom drese musia odohrať naplno, ide o prestíž i profesionálnu česť. Verím, že v tomto smere sme sa trochu posunuli a nadviažeme na to aj proti Švédsku." 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na medzištátne zápasy vo Švédsku (4. a 5. 12.): 
brankárky: Lucia Gubiková, Adriana Medveďová (obe Iuventa Michalovce), Adriana Grandtnerová (HK Slovan Duslo Šaľa) 
pivotky: Andrea Czanik-Weibelová (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Eva Veselková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL