Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

Druhá prehra reprezentantiek SR vo Švédsku


06.12.2013


Švédsko - Slovensko 35:25 (20:16)


Hádzanárky Slovenska sa z prípravy vo Švédsku vrátia s dvoma prehrami. Zverenky trénera Dušana Poloza po stredajšom neúspechu v Skövde (26:35) podľahli domácim reprezentantkám aj vo štvrtok v Jönköpingu, kde sa Švédky tešili z vysokej výhry 35:25 (20:16). Pre Slovenky bol dvojzápas s vicemajsterkami Európy 2010 súčasťou prípravy na pokračovanie kvalifikácie ME 2014. 

Výsledok - štvrtok: 
Švédsko - Slovensko 35:25 (20:16) 
Zostava a góly SR: Gubiková, Medveďová, Grandtnerová - Czanik-Weibelová, Horňáková 1, Wollingerová, Szöllösiová, Súkenníková 2, R. Bíziková 2, Blažeková, P. Beňušková 5/1, Rajnohová, Rebičová 3, S. Szarková 7, Veselková, Michnová, Kertészová 5 
pok. hody: 7/6 - 1/1, vylúčené: 4 - 3, ČK: Tegstedtová (Švéd.) za 3 vylúčenia, rozhodovali: Brehmerová a Skowroneková (obe Poľ.), 1360 divákov 

Slovenky opäť dobre začali, v bránke sa darilo Medveďovej a vyše štvrťhodinu hry boli vo vedení. Švédky vyrovnali v 18. min a potom aj naklonili skóre na svoju stranu. Ešte do polčasovej prestávky si stihli po chybách hráčok SR vypracovať štvorgólový náskok (20:16). Po zmene strán sa slovenským hráčkam nepodarilo vrátiť do boja o víťazstvo. Naopak, nasledovalo ich ofenzívne trápenie a súperky využívali ich zaváhania na zvyšovanie gólového rozdielu. Švédky s prehľadom doviedli duel do úspešného konca (35:25). Po záverečnom hvizde svietil na ukazovateli skóre takmer identický výsledok ako v stredu. 


Dušan Poloz (tréner SR): "Nielen výsledok, ale aj vývoj zápasu bol takmer rovnaký ako v Skövde. Približne do 25. minúty sme hrali veľmi dobre. V záverečných 70 sekundách prvého polčasu sme však v oslabení trikrát stratili loptu a inkasovali. Do kabín sme tak išli s psychickou dekou a nezbavili sme sa jej ani v druhom polčase, v ktorom sme vybuchli v útočnej činnosti. Po zmene strán sme sa dlho nevedeli presadiť v ofenzíve a súper nám šnúrou gólov ušiel. Vedeli sme, že ak chceme uhrať dobrý výsledok, musíme sa oproti stredajšiemu výkonu zlepšiť, čo sa nám však nepodarilo. Mrzí ma, že po vydarenom vstupe do zápasu prišlo poľavenie, z ktorého sme sa už nedostali." 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL