Apr 2024
PUSŠPSN
16

W17 EHF Euro 2015

V semifinále SP Iuventa - Partizánske a Šaľa - Zlatná


09.12.2013


Žreb semifinále Slovenského pohára v hádzanej žien 2013/2014, ktorý vyvrcholí v Šali: repríza lanského finále Iuventa Michalovce - HK Slávia Partizánske a HK Slovan Duslo Šaľa - Handball Zlatná na Ostrove


V semifinále Slovenského pohára hádzanárok 2013/2014, ktorý vyvrcholí pred vianočnými sviatkami v Šali (19. - 20. 12. 2013), sa stretnú dvojice: v repríze minuloročného finále Iuventa Michalovce - HK Slávia Partizánske a HK Slovan Duslo Šaľa - Handball Zlatná na Ostrove. Rozhodol o tom pondelkový žreb záverečného turnaja na pôde Slovenského zväzu hádzanej (SZH) v Bratislave. Keďže sa medzi najlepšie kvarteto prebojovali usporiadateľ turnaja (Šaľa) a aj úradujúci majster SR (Iuventa), pri žrebe semifinálových dvojíc ich nasadili tak, aby sa navzájom nestretli. 


Štvrtkové semifinálové duely (19. 12.) sú na programe o 16.45 h (priamy prenos na Slovak Sport.TV) a 18.45 h, o držiteľovi trofeje v domácej pohárovej súťaži žien sa rozhodne vo finále, ktoré sa bude hrať v šalianskej Mestskej športovej hale v piatok pred televíznymi kamerami od 18.00 h. O 3. miesto sa v zmysle rozpisu SP nehrá. Víťazstvo z uplynulého ročníka obhajujú hádzanárky Michaloviec, ktoré vo finále v Pezinku zdolali Partizánske 24:20. 


Domáce prostredie bývalo v ostatných sezónach veľkou výhodou, keďže s výnimkou vlaňajška (ŠKP Piccard Senec stroskotal už v semifinále) sa v predchádzajúcich šiestich ročníkoch za sebou sa z celkového triumfu tešili hádzanárky z klubu usporiadateľa vyvrcholenia SP (postupne Slovan Duslo Šaľa, Iuventa Michalovce, ŠKP Bratislava, Šaľa, Iuventa a HK Danlog Partizánske). V Šali sa uskutoční záverečný turnaj po štyroch rokoch, v roku 2009 vyhralo domáce družstvo HK Slovan Duslo nad ŠKP Bratislava 26:21. 


Žreb záverečného turnaja Slovenského pohára v hádzanej žien (Šaľa, 19. - 20. 12. 2013): 
štvrtok 19. decembra: 
semifinále: 
16.45 h Iuventa Michalovce - HK Danlog Partizánske, priamy prenos zápasu na SLOVAK SPORT.TV
18.45 HK Slovan Duslo Šaľa - Handball Zlatná na Ostrove (II. liga) 

piatok 20. decembra: 

finále: 18.00 víťazi semifinálových duelov, priamy prenos zápasu na SLOVAK SPORT.TV



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL