Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Mikulášsky festival v minihádzanej


09.12.2013


Skvelá oslava Prešovčanov


Prešovský  krajský zväz hádzanej, Slovenský zväz hádzanej (SZH) a občianske združenie „Zober loptu, nie drogy“ pripravili pre najmenších adeptov hádzanej milé  podujatie. V predvečer Mikulášskych osláv zorganizovali v priestoroch zábavno-obchodného centra MAX v Prešove Festival v minihádzanej pre prípravky  dievčat z BEMACO ŠŠK SLŠ Prešov a chlapcov z Tatrana Prešov-

 


Podujatie  malo po športovej ale aj spoločenskej stránke vysokú úroveň. Turnaj otvoril príhovorom viceprezident SZH Pavol Palša.  Úvodný program spestrili svojim vystúpením mažoretky Labi, ktoré fungujú na ZŠ na Kúpeľnej ulici v Prešove.

 

Dievčatá a chlapci sa snažili, ako keby hrali zápasy tej najprestížnejšej  súťaže na svete. Chceli  ukázať, čo všetko sa doteraz na tréningoch naučili. Nielen svojim rodičom, ale aj okoloidúcim - nakupujúcim, médiam i televíznym štábom, ktoré sa tiež v hojnom počte zúčastnili. Ešte väčšou motiváciou, ak nie najväčšou, boli súboje dievčat proti chlapcom. Vtedy bolo rivality toľko, že „krotenie“ zo strany trénerov bolo namieste.  Všetci však hrali so srdiečkom a už teraz je na nich vidieť ich rozvíjajúci  sa vzťah k hádzanej. Vedia ju precítiť, hoci je pred nimi ešte dlhá cesta, ale tá snaha a chuť, je v tomto veku nenahraditeľná a hádam momentálne najpodstatnejšia. Čím dlhšie im to vydrží, tým bude cesta k zdokonaľovaniu sa v tajoch hádzanej jednoduchšia. K tomu dievčatám a chlapcom držíme prsty. Nech to srdiečko a snaha sú tam stále, a nikdy nechýbajú ani v neskoršom veku.

 

Poradie a výsledky na festivale neboli až také dôležité. Chceli sme podchytiť ešte väčší záujem detí o hádzanú, o šport a pohyb ako taký. Ukázať váhajúcim ratolestiam, že to má význam, byť v kolektíve a venovať sa športovaniu. Vyvrcholením celého podujatia bol príchod Mikuláša, ktorým bol Radoslav Antl, jedna z najväčších súčasných hádzanárskych osobností na Slovensku. Ten deťom porozdával darčeky, sladkosti,  porozprával sa s nimi a s radosťou sa s nimi vyfotil.

 

Záverom už len konštatovanie a želanie, aby sa takéto podujatia opakovali, a aby ich organizovali ľudia, čo vedia v deťoch vzbudiť záujem o šport, tak ako tomu bolo práve na tejto skvelej akcii.

 

Výsledky: 

BEMACO A – BEMACO B  21:0, 

Tatran  A – Tatran B 23:8, 

BEMACO A – Tatran A 7:33, 

BEMACO B- Tatran B 4:23,  

BEMACO A – Tatran B 13:12, 

BEMACO B - Tatran A 0:37


Poradie: 

1. Tatran Prešov A  - 6 bodov, 

2. BEMACO Prešov A – 4 body, 

3. Tatran Prešov B -2 body, 

4. BEMACO Prešov B – 0 bodov.





Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL