Máj 2024
PUSŠPSN
3

W17 EHF Euro 2015

Novoročný turnaj bez Slovákov, nahradia ich Bielorusi


09.12.2013


Slovenskí reprezentanti budú na Provident Cupe hádzanárov 2014 v Maďarsku chýbať pre povinnosti v kvalifikácii


Tradičný medzinárodný turnaj štyroch krajín v hádzanej mužov o Vianočný, resp. Novoročný pohár bude v najbližšom ročníku bez účasti slovenských reprezentantov. V jeho organizovaní je na rade Maďarsko, podujatie sa uskutoční v dňoch 3. - 5. januára 2014 pod názvom Provident Cup v Gyöngyösi. Slováci však v tomto termíne budú mať povinnosti v I. fáze kvalifikácie majstrovstiev sveta 2015 v Katare. 


Zverenci trénera Zoltána Heistera vo štvrtok 2. januára 2014 nastúpia v Chieti proti Talianom, ktorých potom v sobotu 4. 1. privítajú v kvalifikačnej odvete v Hlohovci. "Pre povinnosti v tejto fáze kvalifikácie MS bude turnaj bez nás. Žiaľ, vzhľadom na to sme s tým nemohli nič robiť," poznamenal generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides.

Náhradou za Slovensko malo byť v zozname účastníkov Nemecko. Z toho však zišlo, a tak tradičné trio Maďarsko, Poľsko a Česko napokon doplní Bielorusko. Vlani sa uskutočnil Novoročný pohár v českých mestách Brno a Hodonín, kde sa víťazmi 16. ročníka turnaja stali Poliaci. Slováci skončili tretí. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL