Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Šaľa chcela hostiť Tatran, je otázne,či pocestuje do Prešova


10.12.2013


Zápas štvrťfinále Slovenského pohára mužov Tatran Prešov - HKM Slovan Duslo Šaľa sa má hrať v stredu 18. 12. v centre Šariša


Minulotýždňový žreb štvrťfinále Slovenského pohára mužov 2013/2014 dal dokopy obhajcu prvenstva Tatran Prešov s jediným účastníkom I. ligy v tejto fáze súťaže HKM Slovan Duslo Šaľa. Zápas je podľa rozpisu na programe v stredu 18. decembra o 18.00 h. Výhodu domáceho prostredia mali mať podľa vyžrebovania Prešovčania, ale Šaľania sa chceli dohodnúť na výmene.


"Aj keď by sme súperovi, ktorý nás požiadal o zmenu domáceho prostredia, radi vyšli v ústrety, nebudeme môcť. Od najbližšej soboty nás v priebehu ôsmich dní čakajú štyri zápasy. My sa počas sezóny nacestujeme dosť, preto neprichádza do úvahy, aby sme teraz cestovali do Šale. V rámci nášho klubu sme prekonzultovali požiadavku súpera, ale aj vzhľadom na únavu našich hráčov sme povedali nie. Je nám to ľúto," uviedol generálny manažér Tatrana Branko Benko, ktorý zároveň poznamenal, že odozva na toto rozhodnutie priniesla aj pochybnosti v súvislosti s odohratím duelu. "Šaľania k nám vraj asi nepricestujú, keďže ich hráči majú riadne zamestnania a nedokážu sa uvoľniť. Ak by sa tak skutočne stalo, vyhrali by sme kontumačne." 


Či sa stretnutie skutočne odohrá v stredu 18. 12, zatiaľ nie je isté. "Definitíva ešte nepadla. Viac budeme môcť povedať po dnešnom večernom tréningu. Dali sme hráčom zistiť u zamestnávateľov možnosti ich uvoľnenia. Keď budeme vedieť, s ktorými hráčmi by sme mohli na zápas s Tatranom počítať, potom sa rozhodneme. Cestovať so 7 či 8 hráčmi na duel do Prešova by nemalo význam," povedal tréner HKM Slovan Duslo Šaľa Štefan Kelemen.

 

Súboj ambiciózneho prvoligistu s úradujúcim majstrom SR by bol v každom prípade väčším lákadlom pri Váhu. Mestská športová hala v Šali by sa zaplnila priaznivcami hádzanej aj z blízkeho okolia. "Mrzí nás to, že sa nebude hrať u nás. Diváci nemajú v Šali možnosť vidieť takého atraktívneho súpera ako Prešov a zároveň by to bola šanca zviditeľniť mužskú hádzanú v našom meste, ktoré bude v januári dejiskom rozhodujúceho duelu I. fázy kvalifikácie MS proti Rumunom," dodal Kelemen. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL