Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Iuventa proti Leverkusenu dvakrát v domácom prostredí


11.12.2013


Iuventa Michalovce bude mať v oboch osemfinálových dueloch Pohára EHF výhodu domácej palubovky


Hádzanárky Iuventy Michalovce už druhýkrát odohrajú v tomto ročníku Pohára EHF žien obe stretnutia danej fázy v domácom prostredí. V októbrovom 2. kole spomenutej pohárovej súťaže privítali vo svojej Chemkostav aréne izraelské družstvo Bnei Hertzeliya (40:28 a 41:17) a vo februári budú v osemfinále dvakrát hostiť bundesligový tím TSV Bayer 04 Leverkusen, v ktorého kádri je aj bývalá hráčka Zemplínčaniek Denisa Glankovičová. Michalovčanky mali pôvodne nastúpiť najskôr doma (1./2. 2. 2014) a v odvete sa predstaviť na palubovke nemeckého klubu (8./9. 2.).


"Podarila sa nám veľká vec, keď sme v tejto fáze Pohára EHF presvedčili funkcionárov Leverkusenu, aby sa vzájomný dvojzápas odohral u nás. V tejto súvislosti sme ich kontaktovali hneď po žrebe a oni sa navrhovanej možnosti nebránili. Nemali nejaké extra požiadavky. Zaujímali sa akurát o to, či sme im ochotní zabezpečiť obvyklý štandard v podobe primeraného hotela, transferu z letiska a možnosti tréningu v hale. Dohodli sme sa a možno v najdôležitejšom dvojzápase v histórii nášho klubu budeme mať výhodu domáceho prostredia," vyjadril sa športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrný.


Hráčky úradujúceho slovenského majstra budú o postup do štvrťfinále bojovať v sobotu 8. a nedeľu 9. februára 2014, oba duely s nemeckým súperom majú stanovený začiatok na 17.30 h. 


Osemfinále Pohára EHF v hádzanej žien 2013/2014 - prvý zápas: 
sobota 8. 2. 2014 o 17.30 h: Iuventa Michalovce (SR) - TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem., Denisa Glankovičová) 
odveta: 
nedeľa 9. 2. o 17.30 h (hrá sa v Michalovciach): TSV Bayer 04 Leverkusen (Nem., Denisa Glankovičová) - Iuventa Michalovce (SR)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL