Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

Szücs verí v slovenský obrat v I. fáze kvalifikácie MS


11.12.2013


Pätica elitných bundesligových tímov je podľa Csabu Szücsa pre Hannover-Burgdorf v súčasnosti "nepriestrelná"


Slovenský hádzanár Csaba Szücs ml. si už tretiu sezónu oblieka dres nemeckého TSV Hannover-Burgdof, s ktorým účinkuje v I. bundeslige považovanej za najlepšiu ligovú súťaž sveta. Dvadsaťšesťročný košický rodák patrí k oporám reprezentácie. Začiatkom novembra bol pri prehre Slovenska s Rumunskom (24:32) v dôležitom súboji 2. skupiny I. fázy kvalifikácie MS 2015, ktorou si zverenci trénera Zoltána Heistera výrazne skomplikovali vyhliadky na postup do play-off. Ako jeden zo skúsených hráčov však ešte nepovažuje boj o šampionát v Katare za definitívne stratený. Nielen o zostávajúcich šanciach SR v kvalifikácii, ale aj o tohtosezónnom pôsobení na klubovej úrovni odpovedal v rozhovore pre slovakhandball.sk

 


Vládne v klube spokojnosť s doterajším účinkovaním v I. bundeslige, v ktorej vám po polovici súťaže patrí 8. pozícia?

- Myslím si, že môžeme vysloviť spokojnosť, aj keď podľa mňa sme ešte dva či tri zápasy nemuseli prehrať. Hoci sme mali veľa zranení v tíme, vedel by som si predstaviť, že by sme mali na konte o dva - tri body viac. Pre nás je reálny posun na 6. miesto v tabuľke, čím by sme obhájili naše umiestnenie z predchádzajúcej sezóny. Vyššie sa ísť nedá, lebo prvá päťka s Flensburgom-Handewitt, Kielom, Füchse Berlín, Rhein-Neckar Löwen a Hamburgom je veľmi silná. Minimálne si však chceme udržať súčasnú 8.

 


V Nemeckom pohári ste nečakane dohrali už v 2. kole. Chcete si to vynahradiť v Pohári EHF?

- Cez druholigový Bad Schwartau sme jednoznačne mali prejsť. Súperovi zápas vyšiel, jeho hráčom by to tam vtedy padlo, aj keby vystrelili takpovediac zo záchodu. My sa teraz musíme sústrediť na zostávajúce možnosti, teda bundesligu a Pohár EHF, v ktorom sme postúpili do skupinovej fázy cez švajčiarsky Schaffhausen. Absencia tvorcu hry Peťa Kukučku na strane Kadetten bola citeľná.

 


Potešil vás žreb skupinovej fázy Pohára EHF, v ktorom sa stretnete so španielskym Reale Ademar León, švédskym Lugi HF a maďarským Csurgói KK?

- Skupina je náročná, ale zároveň prijateľná. Mohli sme na žrebovaní dopadnúť aj horšie. Hoci León už nie je to, čo býval, náš spoluhráč a bývalý hráč tohto španielskeho klubu Juan Andreu Candau nás upozornil, že hádzanári Ademaru sa vedia pred domácim publikom vyburcovať. Jednoduchá úloha nás nečaká ani proti Lugi, ktorý patrí medzi popredné kluby svojej krajiny. A Csurgó bol podľa mňa najsilnejší tím zo štvrtého koša. Ak chceme naplniť naše štvrťfinálové ambície, musíme z tejto skupiny postúpiť.

 


Nastupujete za Hannover pravidelne? Na akom poste v spojkovom rade vás kouč Christopher Nordmeyer najčastejšie využíva?

- Pred mesiacom som mal po náraze problémy s krkom, ale už som fit. Za Hannover hrávam v obrane celé duely, do útoku chodím podľa potreby na 30 - 35 minút. Nastupujem prevažne ako stredná spojka.

 


Ako sa s odstupom času pozeráte na osemgólovú kvalifikačnú prehru v Rumunsku?

- V Bukurešti sme hrali veľmi zle v útoku a nedostatočne sme sa vracali do obrany. Dostali sme dosť gólov z protiútokov, to sa dá potom ťažko vyhrať. Navyše sme nezahrali ako mužstvo, vybíjali sme sa individuálne, čo k ničomu neviedlo. Nášmu výkonu chýbal tímový kolektívny duch, ktorý nás zdobil v minulosti. Nemôžeme si dovoliť takto hrať, keď ide o každý gól, ktorý môže v konečnom účtovaní rozhodovať.

 


Dá sa z tejto situácie podľa vás dostať a zachrániť kvalifikáciu?

- Určite. Rumuni zahrali dobre, ale nie až tak svetovo. Budeme však musieť zabrať. Deväť gólov je veľa, ale nič nie je nemožné. Nebude jednoduché to otočiť, kým však šanca žije, treba veriť. Už sa udiali aj väčšie obraty.

 


Blížia sa vianočné sviatky. Strávite ich v Nemecku alebo na Slovensku?

- Počas Vianoc budem určite v Nemecku, lebo mám klubové povinnosti. Ešte 21. a 27. decembra nás čakajú ligové zápasy. Ak ma tréner reprezentácie SR Zoltán Heister nominuje, na januárovú kvalifikáciu budem k dispozícii.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL