Máj 2024
PUSŠPSN
5

W17 EHF Euro 2015

V januárovej kvalifikácii MS bez Kopča


16.12.2013


Pivot Michal Kopčo utrpel zranenie stehenného svalu a nepomôže slovenskej reprezentácii hádzanárov


Slovenská hádzanárska reprezentácia mužov sa v januárovej I. fáze kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2015 v Katare bude musieť zaobísť bez jednej zo svojich opôr Michala Kopča. Pivot bundesligového VfL Gummersbach utrpel zranenie stehenného svalu, ktoré ho vyradí z hry na istý čas. Dvadsaťpäťročný košický rodák nenastúpil za VfL v nedelňajšom stretnutí 18. kola na pôde TV Emsdetten, kde jeho spoluhráči uhrali dôležité víťazstvo 27:25 (2:10) a v tabuľke najvyššej nemeckej súťaže sú na 14. mieste.


Kopčovo meno nefiguruje v širšom 28-člennom výbere SR, ktorý musel Slovenský zväz hádzanej (SZH) zaslať do pondelka 16. decembra do sídla Európskej hádzanárskej federácie (EHF). Bojovník na pohľadanie nebude k dispozícii v dvoch zápasoch proti Taliansku (2. a 4. 1.), potom proti Cypru (8. 1.) a Rumunsku (11. 1.). Kopčo nehral ani v kvalifikačnej ouvertúre v Považskej Bystrici proti Cyperčanom (35:14), potom však bol pri neúspechu v Bukurešti s Rumunmi (24:32). 


Slovákom patrí v tabuľke 2. skupine druhá priečka za Rumunmi, ktorým - ak chcú pomýšľať na postup do II. fázy kvalifikácie (play-off) - musia odplatiť novembrovú prehru. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL