Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Prešov prvým semifinalistom SP, cez Šaľu postúpil bez boja


17.12.2013


Štvrťfinálový duel Slovenského pohára hádzanárov Tatran Prešov - HKM Slovan Duslo Šaľa sa neuskutoční


Jediný na stredu 18. decembra plánovaný zápas štvrťfinále Slovenského pohára v hádzanej mužov 2013/2014 sa neuskutoční. Mali si v ňom zmerať sily obhajca prvenstva Tatran Prešov s jediným účastníkom I. ligy v tejto fáze súťaže HKM Slovan Duslo Šaľa. Podľa vyžrebovania mali mať výhodu domáceho prostredia Prešovčania, ale Šaľania prejavili záujem hostiť favorizovaného súpera vo svojej Mestskej športovej hale. Šarišania neboli v princípe proti, ale kompetentní nenašli vhodný termín, s ktorým by súhlasili obe strany. 


"Keďže hráči Šale majú riadne zamestnania a nedokážu sa v strede týždňa uvoľniť z práce, nemohli k nám v stredu pricestovať. My sme v tento deň tiež vzhľadom na nabitý program nechceli cestovať k súperovi. Pokúšali sme sa dohodnúť na odohraní duelu inokedy, ale termíny, ktoré vyhovovali im, nepasovali nám a opačne," poznamenal generálny manažér Tatrana Branko Benko. 


Informáciu o zrušení zápasu potvrdil v utorok predpoludním aj Slovenský zväz hádzanej. "Stretnutie sa neuskutoční. Hracia komisia dostala v utorok 17. decembra list od HKM Slovan Duslo Šaľa, v ktorom sa uvádza, že družstvo nevycestuje do Prešova na duel SP mužov. Prípadom sa budeme ďalej zaoberať," informovala prostredníctvom oficiálneho oznamu hracia komisia SZH. 


V Šali zavládlo po stroskotaní rokovaní veľké sklamanie. "Štvrťfinálový žreb SP mužov sme zobrali na vedomie, hoci sme dúfali, že ktorékoľvek nasadené extraligové družstvo dostaneme, budeme hrať doma ako jediný účastník z nižšej súťaže. Preto sme navrhli nášmu súperovi možnosť odohrať uvedený zápas na našej palubovke ako oslavu a propagáciu hádzanej v našom meste, kde sa v januári 2014 odohrá stretnutie kvalifikácie MS Slovensko - Rumunsko, s patričnou diváckou kulisou. Možnosť vidieť najlepšie slovenské mužské hádzanárske družstvo v našom meste by potešilo každého priaznivca hádzanej z okolia Šale. Termín 18. decembra 2013 nášmu tímu nevyhovoval pre pracovné zaneprázdnenie hráčov, preto sme hľadali iný možný termín. Navrhli sme súperovi 15. 12., lebo deň predtým hral v Martine, odkiaľ by to k nám nemal ďaleko. Ubytovanie a stravu by sme družstvu Tatrana v plnej miere hradili my. Tento návrh Prešov odmietol. Keď sme sa dozvedeli, že aj ostatní účastníci štvrťfinále preložili svoje zápasy na termín 15. 1. 2014, dúfali sme, že nám súper vyhovie a odohrá sa stretnutie na jeho palubovke. Na všetky možné januárové termíny u súpera, ako aj u nás sme dostali negatívnu odpoveď. Posledné stanovisko Tatrana Prešov od trénera bolo, že duel sa nemôže odohrať v náhradnom termíne, ale len 18. 12. 2013. Odôvodnené to bolo vyťaženosťou družstva cestovaním a množstvom zápasov, ktoré hrajú. Je nám ľúto, že profesionálny klub svoje stanovisko zdôvodňuje vyťaženosťou svojich hráčov. My sme sa snažili spraviť všetko, čo bolo v našich silách. Škoda, že z druhej strany nám nevyhoveli. Celé vedenie nášho klubu spolu s hráčmi sa tešilo na konfrontáciu s Tatranom Prešov, čo sme brali ako vyznamenanie a česť za tohtoročné účinkovanie v SP mužov," uvádza sa v stanovisku HKM Slovan Duslo Šaľa podpísanom viceprezidentom klubu Petrom Szalayom. 


Tatran Prešov je tak bez boja prvým istým účastníkom semifinále SP mužov. O tom, ktoré tri tímy ho doplnia, sa rozhodne v januárových štvrťfinálových stretnutiach. V nich sa 15. 1. stretnú dvojice: MHáK Martin - HC Sporta Hlohovec, HC Štart Nové Zámky - HK Topoľčany a MŠK Považská Bystrica - ŠKP Bratislava. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL