Máj 2024
PUSŠPSN
2

W17 EHF Euro 2015

K väčšej spokojnosti chýbajú Štochlovi dva body zo zápasu proti Celje


18.12.2013


Richard Štochl pred blížiacimi sa stretnutiami kvalifikácie MS: "Do každého duelu - nielen do toho proti Rumunsku - musíme ísť naplno a predovšetkým to potom musíme ukázať aj na palubovke"


Dlhoročná opora slovenskej hádzanárskej reprezentácie Richard Štochl od augusta pôsobí v tíme ukrajinského šampióna GK Motor Záporožie Klubu výraznou mierou pomohol k historickému postupu do hlavnej súťaže Ligy majstrov, kde teraz siaha po postupe do osemfinále, navyše v domácej lige si aj zásluhou michalovského rodáka drží stopercentnú bilanciu. Vynikajúci gólman, ktorý už okúsil angažmány v Maďarsku, Česku, Slovinsku, Francúzsku či Rusku, deň po svojich 38. narodeninách poskytol rozhovor pre slovakhandball.sk.

 

Máte za sebou prvé štyri mesiace pôsobenia v Záporoží, ako hodnotíte uplynulé obdobie?

- Až na jeden zápas, keď sme v Lige majstrov prehrali doma s Celje, môžem byť spokojný. Tie dva body nám chýbajú k úplnej spokojnosti. Keby sme ich mali, boli by sme bližšie k postupu. Myslím si však, že ako nováčik v hlavnej súťaži LM sme sa zatiaľ predviedli v dobrom svetle.

 

V ligovej súťaži zatiaľ kraľujete na čele s 9 víťazstvami. V sobotu privítate v mestskom derby svojho najväčšieho konkurenta ZTR Záporožie. Venuje sa vašim vzájomným duelom väčšia pozornosť?

- Ani veľmi nie. Hádzaná na Ukrajine nie je vo všeobecnosti až tak populárna. V Záporoží, kde sú tri kluby, je to trochu iné. Derby, na ktoré príde okolo tisícky divákov, má aj tu iný náboj, ale neprekračuje to obvyklé medze.

 

V Lige majstrov figurujete v A-skupine po 7. kolách základnej fázy s bilanciou 3 víťazstvá - 1 remíza - 3 prehry na 3. mieste. Zodpovedá to postupovým plánom klubu?

- V klube sa najskôr chceli prebojovať do hlavnej súťaže Ligy majstrov. Teraz, keď vidia, ako sme na tom, by chceli viac. Samozrejme, radi by sme postúpili do osemfinále. Na jednej strane by to bol zázrak, na druhej strane máme na to mužstvo, hoci veľa našich hráčov vôbec prvýkrát v kariére zažíva zápasy tejto prestížnej súťaže. Určite to nebude také jednoduché, ako si niektorí myslia, ale urobíme všetko pre dosiahnutie tohto cieľa.

 

Vášmu družstvu zostáva v základnej skupine Ligy majstrov odohrať ešte tri stretnutia - v Celje, Záhrebe a doma s Veszprémom. S kým si trúfate uhrať potrebné body?

- Prví dvaja sú naši priami konkurenti v boji o postup a nejaké body potrebujeme s nimi získať. My presne vieme, v akej sme momentálne situácii, a podľa toho sa budeme aj na jednotlivé duely pripravovať.

 

V úvode sezóny ste na kvalifikačnom turnaji LM utrpeli zranenie zápästia. Limituje vás to, keď stojíte medzi troma žrďami?

- Chytám s tým aj ďalej, na zápasy nastupujem so zatejpovanou rukou, momentálne totiž nie je čas na dlhodobé liečenie.

 

Plánujete to riešiť po skončení sezóny operačným zákrokom?

- To sa ešte uvidí, keď pôjdem na kontrolu k lekárovi. Po prehliadke sa s ním poradím.

 

Na sklonku kalendárneho roka si veľa neoddýchnete, keďže vás v závere decembra čaká s reprezentáciou turnaj v Rige a v januári účinkovanie v I. fáze kvalifikácie MS 2015. Nechceli by ste si radšej dopriať viac voľna?

- Som zvyknutý na nabitý program. Je to tak každý rok v tomto období, takže s tým vždy počítam.

 

Reprezentácia má napriek aktuálne horšej východiskovej pozícii osud v I. fáze kvalifikácie stále vo svojich rukách. Je podľa vás reálne vyhrať všetky zostávajúce duely vrátane zdolania Rumunov o 9 gólov?

- Bolo by veľkou chybou, keby sme sa sústredili len na odvetný súboj s Rumunskom. Do každého zápasu musíme ísť naplno a predovšetkým to potom musíme ukázať aj na palubovke.

 

Kedy zavítate na vianočné sviatky domov?

- V sobotu máme zápas, takže ešte neviem presne. Verím však, že na Štedrý deň už budem doma a stihnem sviatočnú večeru s najbližšími.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL