Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Tregubovová sa hviezdou necítila, post v zostave nerieši


21.12.2013


Hádzanárkam Iuventy Michalovce vystrieľalo triumf v Slovenskom pohári žien duo Tregubovová - Kovaličková


Hrdinkou stretnutia a kľúčovou hráčkou hádzanárok Iuventy Michalovce pri piatkovom triumfe v Slovenskom pohári žien 2013/2014 bola Tatiana Tregubovová. V piatkovom finále proti domácemu HK Slovan Duslo Šaľa (31:27) strelila takmer polovicu gólov úspešného obhajcu prvenstva. Nielen za 15-gólovú kanonádu by jej právom patril honor "Hviezda finále". 


"Tak neviem, či som bola priam hviezdou, lebo podstatný a na prvom mieste je vždy celý kolektív," skromne odmietla vyzdvihnutie svojho výkonu sympatická rodáčka z Užhorodu. Kouč Jána Packa zaradil jednu z legionárok svojho tímu na post pravej spojky, hoci predtým nastupovala na poste pravého krídla. "Nie je to pre mňa nová pozícia. Na Ukrajine som hrávala spojku a až po príchode na Slovensko bola zo mňa krídelníčka. Dnes to vyzeralo, že som nezabudla hrať spojku," s úsmevom uviedla ďalej pre agentúru SITA Tregubovová, ktorá zaradenie do zostavy nerieši. "Ani neviem, kde sa mi hrá lepšie. Pocitovo to bolo vo finále na pravej spojke výborné. Mne je však jedno, kde nastupujem. Podstatné je, aby som dávala góly a takto sa mi darilo," dodala 24-ročná Ukrajinka, ktorá by v budúcnosti po udelení slovenského občianstva mohla byť výraznou posilou pre reprezentáciu SR.

Okrem ľaváčky Tregubovovej mala výrazný podiel na triumfe Iuventy aj pivotka Michaela Kovaličková, autorka 9 presných zásahov. "Obe boli v stretnutí proti Šali rozdielové hráčky. Kovaličková, ktorá dostávala menej šancí, zaskočila za zranenú Dominiku Horňákovú a predviedla fantastický výkon. S Tregubovovej som urobil vynikajúcu spojku. Keďže na tomto poste nehrá Jelena Markovičová to, čo od nej očakávame, dal som na pravú stranu spojkového radu Tregubovovú a videli ste, čo dokázala v semifinále s Partizánskym i vo finále so Šaľou. Je to úžasná hráčka," nešetril chválou Packa, ktorý pozitívne hodnotil aj výkon družstva. "Celý kolektív však hral veľmi dobrú hádzanú v obrane i útoku. Vyšlo nám to, že sme zobrali na osobku ich najnebezpečnejšiu hráčku Simonu Szarkovú a tým odišla celá šalianska ofenzíva. Uspeli sme aj vďaka lepšej kondičke," tvrdil tréner Iuventy, podľa ktorého bola najlepšou hráčkou súpera brankárka Oleksandra Krebsová. Táto Ukrajinka hosťuje v Dusle práve z Michaloviec. 


Kormidelníka Slovana Duslo Šaľa Rudolfa Petrikoviča mrzelo, že jeho zverenky nezužitkovali v prvom polčase vedenie 10:7, keď vlastnými chybami pomohli súperovi otočiť vývoj. V závere sa prejavila kvalita vyrovnanejšieho kádra súpera. "S výkonom dievčat som bol do troch štvrtín zápasu spokojný. Potom sme v presilovke urobili zbytočné chyby a už nám dochádzali sily. Súper má dve nebezpečné spojky Mariannu Rebičovú a Tatianu Tregubovovú, ktoré dokážu vystreliť a dať gól z desiatich metrov. Pri ich bránení sme sa vysúvali von, čo súperky využívali a dohrávali akcie do pivota, kde sme si to zle preberali. Stred našej defenzívy bol v poslednej štvrťhodine katastrofálny. V každom prípade Tregubovová a Kovaličková mali najväčšiu zásluhu na michalovskom víťazstve. My sme trochu doplatili aj na to, že sme od prestávky v interligovej súťaži nehrali žiadny zápas proti kvalitnému súperovi. Pevne verím, že naše vzájomné súboje s Iuventou budú aj naďalej vyrovnanejšie ako v minulosti. Radi by sme potrápili Zemplínčanky v boji o titul," zaželal si Petrikovič. 


SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL